Godla valmiina: "Annamme Kanadalle samalla mitalla takaisin!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Godlalla oli kysyntää ottelun jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Denis Godla oli Slovakian sankari. Maalivahti johdatti maansa välieriin pelaamalla nollapelin. Seuraavaksi vastassa on kivikova isäntämaa.

Slovakian maalivahti Denis Godla on ollut Kanada-ottelun jälkeen kenties turnauksen paras maalivahti. Tiukassa ottelussa rakasta naapuria Tšekkiä vastaan Godla oli jälleen ilmiömäinen. Hän pelasi nollapelin napsien yhteensä 34 torjuntaa.

− Tuntui hyvältä pelata. Puolustus auttoi minua jälleen todella paljon, Godla sanaili tutun vaatimattomasti.

"Ensimmäisessä ottelussa totuttelimme vielä uuteen ympäristöön"

− Uskoimme voittoon heti alusta alkaen.

Slovakialaisen uskosta kertoi myös toisen erän tilanne, jossa hän lähti rohkeasti irtokiekkoa vastaan. Hän ehtikin kyljellään maaten kiekkoon ennen vastustajaa ja selvitti henkeä salpaavan tilanteen.

− Pidin pääni kylmänä, koska uskoin voittavani tilanteen.

Seuraavaksi Slovakia kohtaa Tanskan kaataneen Kanadan. Slovakian ensimmäinen kohtaaminen kisaisäntien kanssa päättyi tylyyn kahdeksan maalin tappioon. Ottelussa Godla vaihdettiin pois maalilta viidennen osuman jälkeen.

Turnauksen edetessä Slovakia on kuitenkin parantanut otteitaan huomattavasti. Maalivahti räväyttääkin itseluottamusta uhkuvan vastauksen tulevasta välierävastustajastaan.

− Annamme heille samalla mitalla takaisin!

− Ensimmäisessä ottelussa totuttelimme vielä uuteen ympäristöön. Olemme nyt valmiimpia.

Hyvät otteet ovat varmasti herättäneet myös NHL-pelaajatarkkailijoiden kiinnostuksen. Vuonna 1995 syntyyttä Godlaa ei ole vielä varattu NHL:ään, mutta huippupeli Kanadaa vastaan saattaisi tarkoittaa sitä, että hänen nimensä huudettaisiin vielä tulevan kesän varaustilaisuudessa "yli-ikäisenä".

− En tiedä mahdollisuuksistani, mutta onhan NHL kaikkien pelaajien unelma, Godla pyöritteli tuttuun tyyliinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle