Jalonen: "Pää kylmänä ja keskittyminen oleelliseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi kohtaa Kanadan suuren yleisön edessä klo 18 alkaen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi valmistautui illan puolivälieräkamppailuun Kanadaa vastaan aamujäillä, kun taas vastustaja jätti omat aamujäänsä väliin. Päävalmentaja Jukka Jalonen avasi joukkueen tilannetta ja vastustajaa harjoitusten jälkeen.

Suomea vaivasi alkusarjan lopussa vatsatauti, jonka takia Miro Keskitalo joutui jäämään Tšekki-ottelusta pois ja Vili Saarijärvikin jätti pelin kesken. Nyt kuitenkin tilanne on saatu ruotuun.

− Kaikki ovat terveinä, paitsi [Eetu] Sopanen. Kuten tiedätte, kyse on loukkaantumisesta, eikä se tässä hetkessä parane, Jalonen kertoi viitaten Slovakiaa vastaan loukkaantuneeseen puolustajaan.

Minkälaisen kuvan Jalonen on saanut sitten puolivälierävastustaja Kanadasta? Vaahteranlehtipaidat eivät ole vielä pelanneet parhaalla tasollaan turnauksessa, mutta ovat usein kovia haasteita jatkopeleissä.

− Pelitapa on erittäin aggressiivinen ja aktiivinen. Meidän täytyy onnistua purkamaan heidän antama paine, ja sitä ollaan mietitty paljon, miten sen teemme. Heidän suorat hyökkäykset pitää puolustaa, PAPP hyvää ja alivoima hyvää. Jäähyjä ei hirveästi kannata ottaa kuin siinä tapauksessa, että se on pakko.

Kanada on tunnettu siitä, että kaikenlaisia keinoja käytetään vastustajan pelin sekoittamiseen.

− Siellä on pelaajia, jotka yrittävät päästä ihon alle. Meidän täytyy pitää pää kylmänä ja keskittyä oleelliseen.

Aikaisempien pelien suurimpia ongelmia on ollut alivoimapeli johon Jalonen on kiinnittänyt huomiota.

− Sitä käytiin aamulla läpi ja korjailtiin asioita. Uskon, että se toimii nyt.

Kotiyleisön tuen lisäksi Suomi saa tarvittaessa pientä etua siitä, että se on lohkon kakkossijan ansiosta kotijoukkue ottelussa. Jalonen ei kuitenkaan näe sillä suurta merkitystä.

− Meillä on vaihtoetu, jos sitä tarvitaan. Nyansseja ne ovat kuitenkin tällaisessa pelissä, ja tuskin ratkaiseva pelin kannalta.

Maalilla Suomella on Veini Vehviläinen. Jalonen ei perustele valintaa sen kummemmin:

− Veini on tänään ykkösveskari ja pelaa. Ei siinä enempää seliteltävää.

» Lähetä palautetta toimitukselle