Kapteeni Eichel syytti tuomareita: "Kyseenalaisia rangaistuksia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvaltojen jäähyt kostautuivat Venäjää vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Yhdysvallat hävisi puolivälierissä Venäjälle maalein 3-2. Ottelun alussa otetut jäähyt kostautuivat lopulta, eikä Yhdysvaltojen loppukiri riittänyt voittoon.

"Siellä oli kyllä kyseenalaisiakin vihellyksiä mukana"

Joukkueen kapteeni Jack Eichel oli luonnollisesti pettynyt tappion jälkeen. Hän ei ollut samaa mieltä kaikista tuomareiden jakamista rangaistuksista.

− Ehdottomasti suuri pettymys. Emme olleet kurinalaisia ja otimme paljon jäähyjä. Siellä oli kyllä kyseenalaisiakin vihellyksiä mukana, Eichel latasi.

− Taistelimme yhdessä. Tapoimme paljon jäähyjä ja pääsimme lopussa vielä mukaan otteluun. Olisimme voineet voittaa.

Kahden erän jäähyilyn jälkeen Yhdysvallat pääsi vielä otteluun mukaan ja sai viritettyä loppukirin. Kuvaavaa ottelulle oli kuitenkin se, että vaisusti pelanneen Eichelin kiekonmenetys siniviivalla ratkaisi lopulta sen, ettei Yhdysvallat päässyt tasoittamaan.

− Olisin voinut pelata itsekin paremmin. Käyttää paikat hyödyksi ja liikkua paremmin joka vaihdossa, Eichel myönsi.

− Olen kuitenkin onnellinen, että pääsin olemaan mukana. Tämä oli hieno kokemus.

Myös edellinen turnaus päättyi puolivälierätappioon Venäjää vastaan. Eichelin rooli oli tuolloin huomattavasti pienempi. Oliko tässä turnauksessa jotain samaa edellisen kanssa? Mitä tästä pitäisi oppia?

− Tästä turnauksesta opimme samaa kuin edellisestäkin. Meidän pitää olla kurinalaisempia, koska taitavat joukkueet kuten Venäjä kyllä rokottavat ylivoimalla, Eichel analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle