Lehdistötilaisuuden anti

MESTIS / Haastattelu
Jokipoikien Jouni Varis ja FPS:n Kai Rautio eivät liiemmin päitä silitelleet ottelun jälkeen. Seuraavassa lehdistötilaisuuden anti kokonaisuudessaan.

- En missään nimessä ole tyytyväinen. Rentous puuttuu pelaamisesta, Varis aloitti.

- Odotin meiltä tänään paljon parempaa. Pitää itseäkin katsoa peiliin, että missä me mokattiin. Kuitenkin Forssalla on aika tiukka ohjelma tässä alla, mutta silti pystyi liikkumaan aika hyvin. Varsinkin heidän ykköskenttä, jossa oli melkoisesti jalkaa ja pystyivät pelaamaan erittäin hyvin kiekollista peliä viisikkona.

Varis kehui kotijoukkuetta, vaikka FPS ei tänään silmiä hivelevää peliä esittänytkään.

- Mutta se täytyy myös vastustajasta sanoa, että Forssa ei tänään missään nimessä ollut huono. Pelasi erittäin järkevästi ja oli juuri niin vaarallinen kuin odotettiin. Virheitä tehtiin puolustuspäässä jokunen ja he rankaisivat aika kylmästi niistä paikoista, vaikka muutaman hukkasivatkin.

- Meidän pelaaminen ei missään nimessä ole siinä uomissa. Rentous puuttuu, viisikkopelaamisessa haetaan itseämme. Välillä menee kuin pitääkin ja välillä on aivan katastrofaalista. Ei tämä turnee meillä hyvin alkanut, Varis päivitteli.

- Kyllä meillä omassa päässä on selkeitä ongelmia. Pitää pystyä pelaamaan viivat ja syvälle - sitä puhutaan päivittäin. Nyt odotan enemmän tekoja. Kun ei ole painetta keskialueella, niin pyritään pelaamaan enemmän suoria hyökkäyksiä. Jotakin jäykkyyttä on nyt yläkerrassa, kun ei saada kiekkoja maaliin.

Paitsioita vierasjoukkueelle vihellettiin yhtenään. Useat ylivoimahyökkäykset kaatuivat paitsiovihellyksiin, joista osa ei Varista miellyttänyt.

- Aika tiukka oli tänään paitsiolinjakin, olin ihan siinä viivalla muutamassa tilanteessa. Mutta toki oli selviäkin paitsioita ja siinä on se kuva, missä me tällä hetkellä mennään. Maltti ja rentous puuttuu, se ei tule minkään muun kuin voiton kautta. Ei ole mitään taikatemppua tässä pelissä, Varis paketoi.

FPS:lla aloittamisongelmia

FPS-luotsi Kai Rautio ei silmittömään suitsuttamiseen päätynyt voitosta huolimatta. Esitys ei ollut sitä, mitä sen pitäisi olla.

- Viides peli pieneen aikaan. Tänäänkin pyrittiin pitkälle menemään leveällä, mutta nelonen ei pystynyt sillä tasolla, että sitä olisi voinut peluuttaa. Tuli virheitä ja jäähyjä, ei löytynyt voimaa aloituksiin niin oli pakko kaventaa, Rautio ruoti. FPS:n neloskenttään haettiin uutta ilmettä kolmanteen erään ottamalla Marko Vehmas Jesse Huuhanmäen tilalle, mutta tämä kokeilu ei kauaa kestänyt ja joukkue supisti kolmeen kentälliseen.

- Meillä oli tänään muutamia juttuja, joita haluttiin toimimaan. Ensimmäiset kaksi erää niin... on se mahdotonta, miten yhtä asiaa ei voida tehdä kuten sovittu. Helppo syöttö osoittautuu kaikkein vaikeimmaksi. Toisaalta on se sentään hyvä, että on jotain mitä harjoitella tuolla, Rautio yritti nähdä valoisaa puolta.

Plus-merkkejäkin kuitenkin jaettiin. Kehut hyvästä ykköskentästä sai tukea myös Rautiolta.

- Se on ollut hyvä. Ja mikä positiivinta niin myös ylivoima alkaa toimia ja tulostakin tulee.

- Joka tapauksessa pojat ryhdistäytyivät ja loppua kohden homma alkoi toimia vähän paremmin. Kolmannessa erässä tahtotaso oli sitä mitä tämä homma vaatii. Oli mahtavaa, että myös onnistuttiin siinä ja tämä antaa uskoa omiin kykyihin. Tämä oli yksi peli muiden joukossa, hyvä että saatiin pisteet kovan viikon päätteeksi. Huomenna otetaan palauttava harjoitus ja kerätään vähän voimia tiistaille, kun tänne tulee Salamat.

- Tiistain ja tämän päivän peli alkaa löytää sitä johtajuutta. Kulosen Jouni pyörittää koppia tosi hienosti ja peliä kentällä. Tärkeä kaveri meille nyt, Rautio valaisi.

FPS:n tämän päivän yksi suurimmista ongelmista oli aloitukset. Omassa päässä FPS aloitti luokattomasti, kun 33:sta oman pään aloituksesta Jokipojat korjasi nimiiinsä peräti 22. Kun omassa päässä hävitään kaksi kolmannesta aloituksia, on vaikeudet omassa päässä taattuja.

- Tuntui että meillä ei ole tänään yhtään aloittajaa, kuka ottaa saletisti oman pään aloituksen. Minkäs teet, sitäkin on toki harjoiteltu ja tullaan harjoittelemaan lisää. Pitäisi kuitenkin siinä tilanteessa oppia ne ottamaan.

FPS:n aloittajaa myös vaihdettiin yhtenään ja tämä aiheutti ihmetystä paitsi katsomossa, niin myös joukkueessa.

- Toisella erätauolla huomattiin, että laiturit varastaa koko ajan ja sitä varten jatkuvasti meiltä vaihdettiin aloittajaa. Uskon siihen, että ihminen oppii ja näkee siinä pelin sisällä mitä tehdään väärin, ettei kaikkia asioita tarvitse sanoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle