Mestis-pudotuspelit: RoKi ja Ketterä tasoittivat sarjat, FPS:lla edessään kohtalon pelit

MESTIS / Uutinen
Akseli Mäkinen ratkoi kahdella maalillaan voiton Ketterälle.
RoKi otti kotivoiton IPK:sta ja Ketterä haki vierasvoiton Kiekko-Pojista. Hokki saalisti puolestaan jo toisen päänahan FPS:lta.

Mestiksen puolivälieräpelejä pelattiin lauantaina Rovaniemellä ja Outokummussa. RoKi tarjosi runsaslukuiselle yleisölleen (2314) kotivoiton ja tasoitti ottelusarjan IPK:ta vastaan. Sinipaitojen 3–1 voiton sankareita olivat kaksi maalia iskenyt kultakypärä Lauri Huhdanpää sekä tehokkaasti tositoimiin palannut Jere-Matias Alanen (1+1).

Joensuun Kiekko-Poikien kannattajilla ilonaiheet jäivät sen sijaan vähiin. Ottelusarjan ensimmäisen ottelun yllättäen hävinnyt Ketterä esiintyi tällä kertaa isännän ottein kaukalossa ja latoi taululle selvät voittolukemat 1–6.

Kajaanissa pelattiin puolestaan toinen osaottelu Hokin ja FPS:n välisissä putoamiskarsintaotteluissa. Hokki voitti maalintekokilvan lukemin 4–3 ja säilytti täten kotietunsa sarjassa.

RoKi–IPK 3–1 (voitot 1–1)

Ottelusarjan avauksen jatkoerässä voittanut IPK aloitti vahvasti myös Rovaniemellä ja siirtyi Juuso Heikkilän maalilla johtoon. Paikkoja useampaankin maalin olisi ollut, mutta RoKi-vahti Vilho Heikkinen otti tärkeitä torjuntoja.

Kotijoukkue sai tasoituksen vielä erän lopulla hieman onnekkaastikin, kun IPK:n seiskapakki Luukas Kallioinen tarjosi karmivan harhasyötön oman maalin takaa. Paavo Kohonen torjui kaksi ensimmäistä RoKi-yritystä, mutta oli jo pitkällään ja kaukana maaliltaan, kun Lauri Huhdanpää pääsi laukomaan.

Tasoituksen jälkeen RoKi sai pidettyä IPK:n jopa yllättävän helposti poissa tekopaikoilta ja käytti vastaavasti omat paikkansa hyväkseen. Voittomaalista vastasi kiekon maalin takaa vanhanaikaisella sisään kääntänyt Jere-Matias Alanen. Lauri Huhdanpään ylivoimamaali kolmannessa erässä oli lopullinen sinetti ottelulle.

Edellisestä ottelusta sivussa olleet Alanen ja Matthew Barnaby tekivät onnistuneen paluun RoKi-hyökkäykseen. Sen sijaan joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Lauri Heino jätti pelin kesken jo ensimmäisessä erässä saatuaan kiekosta osumaa käteensä.

Ottelusarjan avauspelissä Aleksi Kenttämaan kovasta taklauksesta loukkaantunut pistepörssin voittaja Leo Ring ei puolestaan ollut mukana IPK:n kokoonpanossa.

MAALINTEKIJÄT

14:09 0–1 Juuso Heikkilä (Viljami Sandvik)
16:42 1–1 Lauri Huhdanpää (Matthew Barnaby, Eero Niemi)
26:17 2–1 Jere-Matias Alanen (Jonne Brygger, Joonas Alanne)
49:44 3–1 Huhdanpää (Alanen, Antti Erkinjuntti) YV

JoKP–Ketterä 1–6 (voitot 1–1)

Ketterä kuittasi avauskierroksen tappion vakuuttavalla esityksellä. JoKP sinnitteli mukana puolet pelistä, mutta lopussa numerot taululla repesivät.

Pelin avausmaalista vastasi Ketterä-puolustaja Valtteri Viirret one-timerilla joukkueen pitkän hyökkäysalueen painostuksen jälkeen. Kim Nieminen toi puolestaan kotijoukkueen tasoihin toisen erän alkupuolella komealla suorituksellaan.

Ketterä lähti kuitenkin Akseli Mäkisen maalien myötä päätöserään kahden maalin johtoasemasta. Mäkisen ensimmäinen osuma syntyi terävästä 2-1-hyökkäyksestä. Toisessa maalissa joensuulaisvahti Eemil Vinnin räpyläkäsi ei vaan venynyt tarpeeksi pitkäksi, kun Mäkisen tarkkaakin tarkempi kuti painui aivan tolppaa kilistellen aivan ylänurkkaan.

Mikko Haaparanta teki Ketterälle jo ratkaisevalta tuntuneen neljännen maalin heti päätöserän ensimmäisessä vaihdossa. Riku Tuomola iski kiekon tyhjiin, kun JoKP haki kavennusta kuudella neljää vastaan pelatessaan ja Rasmus Ruusunen viimeisteli lopussa lukemiksi 1–6.

9:52 0–1 Valtteri Viirret (Santeri Salmela, Jesse Ruotsi)
25:56 1–1 Kim Nieminen (Miska Hattunen, Osku Koivistoinen) YV
33:08 1–2 Akseli Mäkinen (Miku Ronkainen, Aleksi Sinkkonen) YV
35:55 1–3 Mäkinen (Ossi-Petteri Jaakola, Jimi Rönkkönen)
40:20 1–4 Mikko Haaparanta (Riku Tuomola)
52:47 1–5 Tuomola AV TM
58:44 1–6 Rasmus Ruusunen (Jani Taskula)

Hokki–FPS 4–3 (voitot 2–0)

Kajaanissa maalintekokilpailu kiihtyi ottelun edetessä. Avauserän ainoasta maalista vastasi Hokki, kun Janne Jokinen riisti kiekon forssalaispuolustukselta ja maalin kulmalle noussut Joel Mykkänen nosti läheltä ylös.

Juuso Aaltonen ohjasi toisen erän alussa kiekon reppuun maalin edestä ja kasvatti Hokin johtoa. FPS tuli kuitenkin vielä tasoihin: Tomi Palo kavensi ensin ja päätöserän alussa oli slovakialaishyökkääjä Samuel Zahradnikin vuoro osua.

Kaikkiaan kolmannessa erässä tehtiin yhteensä neljä maalia, jotka kaikki syntyivät alle viiden minuutin sisään. Santeri Yli-Suutala vei ensin Hokin uudelleen johtoon Mestis-uransa ensimmäisellä maalillaan. Pian sen jälkeen Hokin konkarihyökkääjä Tuomas Komulainen katkaisi syötön keskialueella ja viimeisteli tyylikkäästi läpiajostaan.

Justus Ojala runttasi vielä irtokiekon sisään maalin edustalta, mutta 4–3-kavennusmaali jäi vieraille laihaksi lohduksi.

Ottelusarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan ensi viikolla Forssassa. FPS:n on voitettava vähintään toinen kyseisistä otteluista, tai muuten sen pelit Mestiksessä on pelattu. Paras seitsemästä –systeemillä pelattavan ottelusarjan voittajakin joutuu vielä seuraavalla kierroksella karsimaan ainoasta tarjolla olevasta sarjapaikasta Suomi-sarjan ykkösen kanssa.

15:40 1–0 Joel Mykkänen (Janne Jokinen, Antti Myllyaho)
22:45 2–0 Juuso Aaltonen (Jiri Parviainen, Veikka Hahl)
31:24 2–1 Tomi Palo (Samuel Zahradnik, Juuso Fagerström)
43:46 2–2 Zahradnik (Fagerström, Joonas Virtanen)
45:41 3–2 Santeri Yli-Suutala (Eetu Selänne, Iivari Säkkinen)
47:21 4–2 Tuomas Komulainen
48:09 4–3 Justus Ojala (Oskari Lahtinen, Miska Vilppola)