Maali maistui makealle

LIIGA / Haastattelu
Kärppien hyökkääjä Janne Pesonen täräytti kevään 2007 ensimmäisessä finaalissa tähänastisen uransa tärkeimmän maalin.

Kärppien ja Jokerien välinen ensimmäinen finaali eteni tasatilanteessa kolmannen erän puoliväliin saakka. Ajassa 52.52 Janne Pesonen pääsi kuitenkin räjäyttämään täpötäyden Raksilan hallin. Kuhmosta maailmalle ponnistanut kärppähyökkääjä tökkäsi kiekon irti Martti Järventien lavasta keskialueella ja säntäsi kohti jokerimaalia. Pesonen ampui b-pisteen kaarelta terävän ranteen, joka upposi maalin takanurkkaan.

- Tuntuu tosi hyvälle. Mikkola heitti puolikorkean keskialueella ja kaverilla pomppi kiekkoa. Olin hyvässä liikkeessä ja sain tökättyä kiekkoon. Yritin ampua takanurkkaan ja hyvä näin, Pesonen iloitsi.

- Ei ollut ensimmäinen pudotuspelimaalini, mutta ei niitä liikaa ole. Tärkeään paikkaan tuli.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä finaalia, mutta taistelu pysyi koko ajan tasaisissa lukemissa.

- Tiukka pudotuspelivääntö. Pienet asiat ratkaisevat. Täytyy olla tyytyväinen, että ratkesi meille, kärppähyökkääjä lateli.

- Teimme ehkä pari virhettä ja kaveri rankaisi niistä.

Lauantain kamppailu oli vasta finaalien ensimmäinen osaottelu ja jatkossa taistelu tulee kovenemaan entisestään. Kärpät on tähän mennessä katkaissut pudotuspelisarjat suoraan kolmessa ottelussa, mutta oululaisleirissä ei vielä haaveilla samanlaisesta tempusta finaaleissa.

- Ei voi ajatella niin pitkälle. Keskitytään nyt tiistain peliin ja katsotaan sen jälkeen. Tiistaina kaveri tulee varmasti lujaa. Heitä vastaan on ollut tiukkoja pelejä tällä kaudella.

Kärppien joukkueessa oli lauantaina useita onnistujia. Ratkaisumaalin ampunut Pesonen suostui lopulta nimeämään pari yksittäistä onnistujaa.

- Lopun alivoima pelasi hyvin: Jari Viuhkola, Mika Pyörälä, pakit ja maalivahti Tuomas Tarkki.

Finaaliennakoissa yhdeksi finaaleiden ratkaisutekijäksi arveltiin maalineduspelaamista. Ensimmäisessä ottelussa Kärpät miehitti jokerimaalin edustan varsin jämäkästi ja oululaiset olivat valmiita ottamaan vastaan koviakin iskuja.

- Jokaisessa sarjassa on tiedetty, että maalille pitää saada ukkoja. Ei sinne helppoja maaleja mene.

Loppuotteluissa on vastakkain SM-liigan kaksi kovakuntoisinta joukkuetta. Ensimmäisen ottelun perusteella kärppähyökkääjä myönsi, että vastustaja oli kovin tähän asti.

- Kovin peli tämä tähän asti oli.

Kärppien taitohyökkääjät ovat pudotuspeleissä jaelleet yllättävänkin kovia taklauksia. Pesosen mielestä ratkaisupeleissä täytyy olla valmis fyysiseen peliin.

- Taklauksia täytyy antaa ja ottaa vastaan. Se on pelin luonne.

» Lähetä palautetta toimitukselle