Mikko Rantanen hukkasi hammassuojansa Kanada-ottelun jälkeen: "Vasta aamulla huomasin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen on tehnyt miesten MM-kisoissa viidessä ottelussa kahdeksan pistettä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomen hyökkääjä Mikko Rantasella ei ole mukana vara-hammassuojia. Hän on tyytyväinen Leijonien viiden hyökkääjän ylivoimaan.

Leijonien ykkösketjun laituri Mikko Rantanen hukkasi Kanada-ottelun jälkeen hammassuojansa.

− Ne taisi tippua jäälle pelin jälkeen ja vasta nyt huomasin aamulla, mutta se on nyt vähän myöhäistä.

− Nyt vedetään ilman, koetetaan pitää pää ylhäällä, ettei tulisi hirveän isoja niittejä, hän jatkaa.

Vara-hammassuojia ei tullut mukaan kisoihin.

− Jäi kotiin. Ajattelin, että en hävitä niitä, mutta välillä siinä käy aina sillä tavalla, Rantanen heittää.

Kanada-ottelu aiheutti myös polemiikkia, kun kanadalaisten NHL-tähti Aaron Ekblad hermostui Veli-Matti Savinaiseen ottelun tiimellyksessä. 

Ekblad oli muun muassa kehuskellut palkallaan Savinaiselle.

− Jos sillä yrittää päästä Savinaisen ihon alle, en usko, että toimii. Kyllä siihen tarvitsee jotain muuta taustatietoa löytää, tuo oli aika heikko vitsi, Rantanen ihmettelee.

Viiden hyökkääjän ylivoima

Rantanen oli Kanadan kaadossa isossa roolissa, kun 21-vuotias hyökkääjä tehtaili kaksi maalia.

− Aina on kiva auttaa joukkuetta, ja kun saimme vielä voiton, niin se on tärkein juttu. Aina on kiva auttaa joukkuetta onnistumisilla ja saada sitä kautta onnistumisia, hän pohtii.

Suomi myös yllätti varmaan jokaisen katsojan, luisteluttamalla viisi hyökkääjää samaan ylivoimaan. 

Rantasen paikka ylivoimalla oli olla maalin lähettyvillä alivoimaneliön keskellä. Yhden vaihdon hän pelasi kuitenkin samalla paikalla kuin Colorado Avalanchen ylivoimassa eli ylivoimaviisikon oikealla puolella, pelintekijän paikalla. 

− Jäin sillä aloituksella sinne, toisessa ylivoimassa "Mikke" (Mikael Granlund) oli siellä ja "Sepekin" (Sebastian Aho). Tarkoitushan olisi, että olisin siinä keskellä ja päädyssä. Se tuo vaihtelua ja alivoiman vaikeampi lukea sitä pois, hän jatkaa.

− Sovimme, että jäädään niille paikoille aloituksen jälkeen, ettei ruveta liikaa vaihtamaan. Kaikki kuitenkin osaavat kaikilla paikoilla pelata, Rantanen kertoo.

Rantanen on varsin tyytyväinen ylivoimaviisikon pelaamiseen. Hän kehuu, että kiekko liikkui hyvin ja pelaajat löysivät hyvin syöttövälejä. 

Kehitettävää jäi suoraviivaisuudessa. Viiden hyökkääjän ylivoima oli tietyllä tavalla uudenlainen kokemus Rantaselle.

− Ensimmäinen kerta pitkään aikaan, en ainakaan muista milloin viimeksi olisi ollut viisi hyökkääjää samassa ylivoimassa. 

Leijonilla on monta kiekollista puolustajaa joukkueessaan, mutta yksikään heistä ei mahtunut ykkösylivoimaan. Rantasen mukaan kuittia tästä ei ole tullut hyökkääjille.

− Sitten jos ei tule maaleja, sitten varmaan voi tulla. Koitamme tehdä tulosta siinä viiden hyökkääjän kanssa, sitten puolustajienkaan ei tarvitse sanoa mitään.

Leijonat on pelannut usein iltapelin Tanskassa, joka alkaa Suomen aikaa 21.15. Suomen bussi hotellille lähtee tällaisen ottelun jälkeen klo 23 aikoihin paikallista aikaa ja hotellille pelaajat pääsevät noin klo 24 aikoihin paikallista aikaa. 

Rantasen mielestä yön aikana ehtii saada riittävästi unta, vaikka seuraavana aamuna hallilla ollaankin aikaisin.

− Jollakin voi olla vaikeuksia nukkua pelien jälkeen, kun adrenaliinia vielä veressä, mutta ihan hyvin on ehtinyt levätä. Ennen kuin peli alkaa illalla, niin ehtii välissä huilaamaan. 

− Kyllä siinä aina menee tunti tai pari ennen kuin unta saa, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle