Otto Rauhala: "Emme olisi voineet saada parempaa vastustajaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rauhala taisteli Saksaa vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Tapparan Otto Rauhala tietää, että ennakkosuosikkina otteluun lähtevän Ruotsin voi kaataa arvokisoissa. Viime kisojen maailmanmestari ei pelkää kovaa puolivälierähaastetta.

- Ruotsi sytyttää tietysti aina. Emme olisi voineet saada parempaa vastustajaa, sillä nyt pääsemme lähtemään altavastaajina ja se on hyvä paikka iskeä.

Rauhala ei ole omien pelikiireidensä keskellä ehtinyt seurata sen tarkemmin Ruotsin pelejä. Kanadassa kiireitä aiheuttavat rutiinien lisäksi esimerkiksi fanit.

- Täällä on aika erilaista meininkiä kuin Euroopassa. Ihmiset tulevat kaduilla kyselemään kaikkea, ja hotellilla kaikki haluavat kuvata meitä. Nyt päästään pelaamaan näitä tosipelejä. Katsotaan, mihin rahkeet riittävät!

Kiekkokaupungista toiseen

Maassa maan tavalla - ja Kanadassa välimatkat ovat pitkiä. Nuorten Leijonien siirtymä Montrealista Torontoon uudenvuodenpäivänä sujui kaikkea muuta kuin kivuttomasti.

- Pääsimme vuodenvaihteen aikaan hallille Saksa-pelin jälkeen. Yritimme nukkua, mutta ei uni hirveän nopeasti ainakaan minulle tullut. Kuudelta piti herätä ja lähteä bussille Montrealin päässä. Täällä olimme yhdentoista jälkeen. Otimme lepoa ja ruokaa, sitten tulimme hallille harjoittelemaan, Rauhala summaa.

Toronto ei ole vielä ehtinyt tulla erityisen tutuksi, mutta Kanadan kaupunkien kiekkopyhätöt vaikuttavat keskenään melko samanlaisilta.

- Halli on aika samanlainen kuin Montrealissa: iso ja varmasti äänekäs.

On erikoista, että noin järkyttävistä paikkamääristä ei mene enempää sisään.

Montrealin iso ja äänekäs halli ei kohdellut suomalaisia erityisen hyvin, sillä puolivälieräpaikan varmistaminen jäi viimeisen ottelun varaan. Rauhalan mielestä paineet eivät päässeet kasvamaan liian suuriksi.

- Luottavaisin mielin lähdimme Saksa-otteluun. Hyvä alku peliin toi luoton siihen, että tästä vielä hyvä tulee.

Hyvä siitä tulikin, vaikka lukuisista paikoista syntyi vain kaksi maalia. Rauhala ei ole huolissaan tehottomuudesta.

- On erikoista, että noin järkyttävistä paikkamääristä ei mene enempää sisään. Emme kuitenkaan murehdi sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle