Joonas Lyytinen: "Ei me svedukoille hävitä!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joonas Lyytinen pitää kanadalaisesta kiekkokulttuurista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Jatkoaika jututti Suomen U20-joukkueen ensimmäisten Toronton-jäiden jälkeen Joonas Lyytistä, joka on ollut suomalaispuolustuksen tasaisimpia suorittajia. Kuopiolainen kehui kanadalaisten jääkiekolle - ja erityisesti juniorikiekolle - antamaa kovaa arvostusta.

- Jos verrataan vaikka kotikaupunkiani ja Montrealia, niin ovathan puitteet, tunnelma ja toiminta yleisesti vähän eri tasolla. Täällä kaikki on ammattimaisempaa, sillä lätkän arvo on todella suurta. Ihmiset seuraavat lajia paljon, ja siksi se saa julkisuuttakin.

Kanadassa alle 20-vuotiaiden kisoja arvostetaan tunnetusti enemmän, kuin esimerkiksi Euroopassa tärkeitä maailmanmestaruuskisoja. Lyytinen on huomannut, että nuoret pelaajat ovat pohjoisamerikkalaisille aidosti kiinnostavia.

- Nuoria pelaajia arvostetaan ja haastatellaan Kanadassa paljon enemmän: täällä ymmärretään, että nuori on se tuleva tähti, pohtii Lyytinen.

Uusi alku turnaukselle

Suomen alkuturnaus sujui huonosti. Lyytinen kuitenkin täsmentää, että aivan näin yksinkertainen asia ei ole.

Ruotsi kumoon: "Siitä lähtee nousu."

- Meillä oli tuloksellisesti huono alkuturnaus, mutta ei onneksi pelillisesti. Sitten voisi olla huolestuttavampi tilanne. Tulosta ei ole juuri vielä saatu, mutta tärkeä voitto takana ja Ruotsia vastaan pistetään kaikki peliin ja laitetaan ne kumoon. Siitä lähtee nousu.

Uskooko Lyytinen todella, että kova Ruotsi kaatuu?

- Ei me svedukoille hävitä, puolustaja nauraa.

Lohkonsa voittaneella Ruotsilla on kuitenkin kova joukkue. Lyytinen ei kuitenkaan pelkää haastetta.

- Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka he voittivat lohkonsa ja me olimme neljänsiä omassamme. Ei heillä ole sen kovempi joukkue kuin meillä, vaan marginaalit turnauksessa ovat pieniä. Jokainen joukkue täällä on voitettavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle