Ville Husso: "Rakkaan vihollisen vierestä haluaa aina voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pohdiskeleva Ville Husso on valmis puolivälierään - joko maalinsuulla tai luukulla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Montrealista Torontoon torstaiaamuna siirtynyt Suomi oli iltapäivällä Air Canada Centrellä harjoittelemassa. Hannu Jortikka on jo päättänyt, kuka torjuu Suomen maalilla puolivälierässä. Ville Husso ei vielä paljastanut kumpaan valinta osui, mutta molemmat vaihtoehdot ovat hyviä.

- Tieto on jo tullut maalivahdeille, mutta ei siitä vielä uskalla sanoa mitään. Se on ihan sama laittaako maaliin Juuse Saroksen vai minut, sillä aina on mahdollisuus voittaa.

Viime kisoissa Saros nousi sankariksi, kun taas Husso epäonnistui ja aukoi ratkaisuhetkillä luukkua.

- Sain nyt uuden mahdollisuuden viime vuoden epäonnistumisen jälkeen. Minulla on alla pari aika hyvää ottelua näistä kisoista.

Henkisesti kasvanut Husso

Mikä on muuttunut viime vuodesta? IFK-vahti kokee kasvaneensa henkisesti.

Joka jätkän on oltava niin hereillä, ettei kukaan tässä turnauksessa vielä ole ollutkaan!

- Opin aika paljon viime kerrasta ja nyt olen tehnyt asioita eri tavalla. Vuodessa on tapahtunut paljon. Nyt osaan valmistautua eri tavalla: pelipäivänä keskitytään vain peliin ja mennään sen ehdoilla.

Alkulohkossa Husso ja Saros pelasivat molemmat kaksi ottelua. Husson toinen peli oli uudenvuodenaattona oteltu lohkon päätöspeli Saksaa vastaan ja tuloksena oli nollapeli. Ihan helpolla se ei kuitenkaan tullut.

- Ensimmäisessä erässä tuli kolme torjuntaa, se on henkisesti vaikea paikka. Ei tule juuri vetoja ja kun tulee, niin ne on otettava kiinni. Onneksi pystyin auttamaan joukkuetta, ja toisessa erässä vetojakin alkoi tulla. Kolmannessa he saivat jo yli kymmenen vetoa minua kohti, tuli hikikin. Marginaalit olivat pienet, Husso kuvaa.

Perjantain puolivälierää varten Suomi siirtyi Torontoon, jossa vastustaja-Ruotsi on toiminut isäntänä. Alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittanut joukkue on kova vastus, mutta Husso on innoissaan.

- Ruotsi sytyttää aina. Rakkaan vihollisen vierestä haluaa voittaa. Joka jätkän on oltava niin hereillä, ettei kukaan tässä turnauksessa vielä ole ollutkaan, Husso lataa.

» Lähetä palautetta toimitukselle