Venäjän Mikulovitš himoitsi jo finaalia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Venäjän vaihtopenkillä odotetaan jo innokkaasti finaalia.
Venäjä onnistui kaatamaan USA:n jännittävien vaiheiden jälkeen nuorten MM-välierässä lukemin 2-1. Joukkueen puolustaja Aleksandar Mikulovitš vastaili pelin jälkeen hyväntuulisena lehdistön kysymyksiin ja uhkui intoa finaalia odotellessa.

Venäjä on valmis Suomen kohtaamiseen tiistaisessa finaalissa. Aleksandar Mikulovitš on tästä varma ja totesi myös samaan hengenvetoon, että sävelet ovat selvät Suomen pysäyttämiseksi.

− Taistelemme vielä suuremmalla sydämellä huomenna. Toivottavasti voittaisimme, siitä tulee hieno peli. Emme luovuta koskaan.

− Meidän täytyy pelata yksinkertaisesti sekä fyysisesti ja pyrkiä määrätietoisesti hyökkäysalueelle. Meillä on paljon luonnetta toisin kuin Suomella.

Kun Mikulovitšilta kysyttiin Suomen superketju Jesse Puljujärvi-Sebastian Aho-Patrik Laineen pysäyttämisestä, mies totesi ykskantaan, ettei Venäjä aio kohdella eri pelaajia eri tavoin. Kaikkeen pitää varautua.

− Meidän täytyy kohdella Suomenkin ketjuja samalla lailla kuin USA:nkin ketjuja. Ei ole väliä, kuka siellä on vastassa.

− Emme saa menettää keskittymistämme heitä vastaan, sillä he ovat taitava ja hyvä joukkue. Meidän täytyy pitää heitä tarkkaan silmällä, Mikulovitš totesi.

USA ei kyennyt peittoamaan Venäjää

Maanantai-illan välieräottelussa Venäjä nappasi 2-1-voiton USA:sta. Tähänkin otteluun joukkueella oli selkeä toiminta-ajatus.

− Valmentajamme Valeri Bragin neuvoi, että meidän täytyy pelata yksinkertaisesti puolustusalueellamme. Meidän täytyi olla kovakouraisia ja pelata fyysisesti.

Vaikka USA johtikin ensimmäisen erän jälkeen, ei venäläisiä alkanut hirvittää. Venäläiset kirivät pohjoisamerikkalaisten avauserässä hankkiman johdon kiinni toisen erän loppupuolella ja painelivat pian myös johtoon. Päävalmentaja Bragin oli antanut selkeät ohjeet tämänkin suhteen ensimmäisellä erätauolla.

− Ensimmäisellä tauolla valmentaja totesi, että rentoutukaa, älkää murehtiko ja keskittykää pelaamaan omaa peliänne. Ohjeena oli lisäksi nauttia ja lisätä fyysisyyttä ensimmäiseen erään verrattuna.

Yksi voiton takuumiehistä oli maalivahti Ilja Samsonov. Mies koppasi 26 torjuntaa ja piti Venäjää pystyssä. Samsonov sai kehut myös Mikulovitšilta.

− Hän pelasi todella hyvin ja hän on hyvä maalivahti. Hän otti tänäänkin muutaman todella hyvän torjunnan.

USA:ltakin löytyi monta vaarallista pelaajaa. Auston Matthewsin ketju kuuluu yhteen turnauksen vaarallisimmista, mutta Venäjä ei ollut kantanut liikaa murhetta tämänkään ketjun suhteen.

− Meidän täytyi pelata vahvasti kaikkia ketjuja vastaan, ei sillä ollut merkitystä, oliko se Matthewsin tai kenen muun tahansa koostumus. Kaikki ketjut pystyvät maalintekoon, Mikulovitš päätti mietteensä USA-ottelusta.