Mielipide

TUTOn päävalmentaja järjesti halloweenmaisen loppuhuipentuman Kupittaalla

MESTIS / Kolumni
Niin isot kuin pienemmätkin katsojat olivat lauantaina Turussa todistamassa muuten niin hienon Halloween-henkisen ottelutapahtuman häpeällistä loppuhuipentumaa, kun TUTOn päävalmentaja Jonne Virtanen menetti hermonsa ulosajon arvoisesti kolmannessa erässä. Aiemmin viime viikolla otsikoihin yllättävällä Liiga-lisenssihakemuksellaankin nousseen turkulaisseuran kannalta tapaus on ikävä, sillä tuore tapaus on ollut esillä useammassakin mediassa ei-niin positiivisesti.

Aloitetaan siitä, että oli todella hienoa nähdä selkeästi enemmän perheitä ja aikuisia lapsien kanssa lauantaisessa TUTO–IPK-ottelussa. Areenalla on esimerkiksi kaksi lasten leikkialuetta, jotka mahdollistaisivat vieläkin paremman ottelutapahtumakokemuksen perheen pienemmille. Lauantai-illan hahmona on vielä nostettava esiin otteluisännän viikinkimaskotti, joka piti tunnelmaa yllä ja otti ensiluokkaisesti huomioon lapset.

Kotijoukkue tarjosi myös jäällä hyvää kiekkoa varsinkin toisessa erässä, jossa se nousi sarjakärki IPK:ta vastaan ansaitusti kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Joukkueella oli hyvät lähtökohdat päätöserään ja kaikki omissa käsissä, mutta päävalmentaja Jonne Virtasen hermojen menettäminen ja sen seuraukset jättivät kaiken hyvän alleen.

Lasten parissa vuosia työskennelleenä ei ole vaikea arvata, mitä lastensa kanssa katsomossa olleet vanhemmat ajattelivat välikohtauksesta, jota he pääsivät todistamaan. Vaikka tällaiset tapaukset ovat erittäin harvinaisia, niin kyllä tämä sai itsenikin isänä ajattelemaan, ottaisinko lapseni mukaan peliin seuraavalla kerralla, vai tekisimmekö yhdessä jotain muuta.

Nostan tästä myös toisen esimerkin, jota todistin tilanteesta, kun seuran paidoissa olevat pojat hehkuttivat tilannetta toisilleen. Pelaajien ja myös valmentajien on hyvä muistaa myös se, että he ovat jäällä esimerkkinä tulevaisuuden pelaajille. Kun tuohon kaikkeen lisätään vielä yleisöstä kuuluvat huutelut, niin täytyy myöntää, että ensimmäistä kertaa puseroon hiipi häpeä.

Virtanen kommentoi purkaustaan MTV Urheilulle seuraavasti:

– Kovin rangaistusthan oli se, että jouduin katsomaan sen kotona ja aamulla 4-vuotais kysyi, että mitä isä touhuat. Opin tiellä tässä ollaan. Paremmin pitäisi tunteet pysyä kurissa.

Viimeistään tässä vaiheessa olisin toivonut näkeväni Virtaselta suoraselkäisen anteeksipyynnön siitä, että meni yli, mutta sen sijaan seuraavassa lauseessa kerrotaan, kuinka hänen mielestään joukkuetta tuomitaan epäoikeudenmukaisesti. Rehti pahoittelu ei olisi ollut nöyristelyä vaan rehellistä puhetta siitä, että näin kävi ja siitä ollaan pahoillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös