Mestis-pudotuspelit: TUTOn historiallinen nousu ei kantanut loppuun saakka – Kiekko-Espoo välierävaiheeseen

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Espoo ja TUTO tahkosivat tasaisen sarjan, joka ratkesi vasta seitsemännessä kamppailussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestiksen puolella viimeinenkin välieräjoukkue on selvillä, kun Kiekko-Espoo katkaisi TUTOn lennon ja eteni kliinisellä 4–1-kotivoitolla jatkoon. TUTOn kausi sen sijaan tuli päätökseensä.

Kiekko-Espoon ja TUTOn välinen ottelusarja tarjosi jännitystä aivan loppuun saakka. Espoolaiset voittivat sarjan kolme ensimmäistä ottelua ja välieräpaikka näytti jo selvältä, mutta mitä vielä. TUTO voitti kolme seuraavaa kohtaamista, joista viimeisin ennen maanantaita kääntyi turkulaisten eduksi jatkoerässä.

Seitsemännessä kohtaamisessa ei lopulta ollut lainkaan epäselvyyttä siitä, kumpi joukkueista ansaitsi jaossa olleen viimeisen välieräpaikan. Kotijoukkue oli tehokkaampi, se hallitsi kiekkoa ja kaatoi TUTOn maalein 4–1 edeten Ketterän pariksi välieriin.

Kiekko-Espoo–TUTO 4–1 (Otteluvoitot 4–3): TUTOn kiri alkoi liian myöhään

TUTO hyökkäsi suoraan sanoen kaukaloon, kun se piti kiekkoa pari ensimmäistä minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin pelistään paremmin kiinni. Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton, kun peli aaltoili päädystä päätyyn ja kumpikin joukkue sai ajoittain hyökkäysalueelle pidempiä pyörityksiä.

Toinen kaksikymppinen sen sijaan oli täysin Kiekko-Espoon heiniä. Joukkue iski kaksi osumaa Jere Huhtamaan taakse, mutta paikkoja oli useampaankin täysosumaan. Espoolaiset ottivat kaiken tilan pois, katkoivat turkulaisten syötöt ja napsivat kiekot itselleen jo keskialueella niin, että TUTO ei juuri päässyt alueelle. Toisen erän laukaukset merkittiin kotijoukkueelle 18–5 ja viidestä laukauksesta yhteensä neljä lähti b-pisteen kaaren takaa, joten Petteri Rimpisellä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia.

TUTO oli voittanut kolme ottelua putkeen, mutta seitsemännessä ottelussa sillä ei näyttänyt olevan mitään palaa. Energiat oli käytetty tasoihin kipuamiseen ja samalla Kiekko-Espookin näytti pelaavan samalla tasolla kuin sarjan alkupuoliskon mittelöissä. Kolmannessa erässä vierasjoukkue sai kuitenkin näennäistä kiekonhallintaa itselleen, mutta vain hetkeksi.

Ykkösketju joutui useampaan otteeseen puolustamaan toista minuuttia alueella ja Valtteri Virtanen otti vielä rangaistuksen, kun erää ja varsinaista peliaikaa oli jäljellä 13 minuuttia. Jäähyä ehti kulua vain minuutti, kun Niclas Karjalainen pelasi itsensä niin ikään jäähyaitioon ja Kiekko-Espoo pääsi kahden miehen ylivoimalle. TUTO kesti alivoiman, mutta Terry And pääsi läpiajosta viimeistelemään lukemiksi 3–0, kun peliä oli jäljellä alle yhdeksän minuuttia. Samassa ajassa kaukaloon lensi myös rantapalloja.

Karri Forsblom pääsi iskemään ensimmäisen kavennusosuman, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. Osuma syntyi ylivoimalla ja ilman maalivahtia pelatessa. TUTO painoi vielä päälle ja Turo Asplund nappasi kolme oman pään aloitusvoittoa, mutta Jaakko Heikkisen maali tyhjään rysään oli lopullinen niitti turkulaisten jatkohaaveille.

Nämä jäivät myös loppulukemiksi, joten TUTO ei päässyt tekemään Mestis-historiaa, vaan Kiekko-Espoon pää pysyi kylmänä tärkeimmällä hetkellä. Mestiksen välieräsarjat käynnistyvät keskiviikkona.