Mielipide

Vapauttakaa Jack Eichel! Maalivahti Robin Lehnerin kommentit synkentävät entuudestaankin mollivoittoisia mielikuvia Sabres-organisaatiosta

NHL / Kolumni
Jack Eichelin NHL-ura polkee pahasti paikallaan. Jotta hyökkääjä pääsisi jälleen huippuiskuun, edessä olisi niskavamman korjaus leikkaushoidolla – johon Sabres ei kapteeniaan päästä. Maalivahti Robin Lehnerin mukaan organisaatiolla on jo aiemmin ollut ongelmia loukkaantumisten hoidossa.

Tähtihyökkääjä Jack Eichelin tilanne on ollut yksi kesän puhutuimmista kiekkoaiheista. Buffalo Sabresin 24-vuotias kapteeni pelasi viime kaudella vain 21 ottelua ennen kuin niskan alueella sijaitseva välilevynpullistuma päätti hänen kautensa.

Eichel ja hänen tukijoukkonsa olisivat halunneet hoitaa vamman leikkaushoidolla kuntoon jo kauden päätyttyä, mutta Sabres ei ole antanut tähän lupaa. Pelaajan ja joukkueen välit tulehtuivat kesän aikana niin pahasti, että Eichelin agentti lausui julki pyyntönsä, että Sabres kauppaisi Eichelin eteenpäin.

Ennen seuraavaa peliliikettä, Eichel joutuu seuraamaan paikalla polkevan uransa kehitystä sivurajalta.

– On selvää, että yhteistyömme ei toimi tällä hetkellä. Sabresin lääkärit suosittelivat leikkaushoitoa jo viime kauden päätyttyä ja olimme Jackin (Eichel) kanssa sitä mieltä, että tämä oli paras ratkaisu hänen tulevaisuutensa kannalta. Nyt heidän mielipiteensä asian tiimoilta on muuttunut, agentti Peter Fish kirjoitti tiedotteessaan.

Eichelin vuonna 2018 allekirjoittamaa kahdeksan vuoden sopimusta on jäljellä viisi vuotta, eikä Sabres-johto ole ainakaan vielä innostunut muiden joukkueiden kauppaehdotuksista. Fishin kommenttien jälkeen on vaikea nähdä Eichelin palaavan Sabres-kokoonpanoon, vaikka joukkue antaisikin jossain vaiheessa luvan leikkaukseen. Ennen seuraavaa peliliikettä Eichel joutuu seuraamaan paikallaan polkevan uransa kehitystä sivurajalta.

Eichelin tapaukseen saatiin uutta lisämakua, kun Vegas Golden Knightsissa nykyään kiekkoja pysäyttävä maalivahti Robin Lehner vieraili kuluneella viikolla jääkiekkoaiheisessa The Cam & Strick -podcastissa ja kritisoi jyrkästi Sabresin organisaation toimintaa pelaajien loukkaantumisten hoidossa ja niihin suhtautumisessa. Lehner pelasi Sabres-paidassa kausina 2015−2019 ja kärsi varsinkin ensimmäisen kauden aikana useista eri vammoista.

Lehnerin kertoman mukaan organisaatio hankki tuolla kaudella organisaatioon terveysalan ammattilaisia, joilla ei kuitenkaan ollut minkäänlaista kokemusta jääkiekkovammojen oikeaoppisesta hoidosta.

– Osa niistä tavoista, joilla he hoitivat pelaajien vammoja ja erityisesti minun nilkkaani olivat suorastaan hulluja. Kärsin nyrjähtäneestä nilkasta, ja joukkueen lääkärit käskivät minut polkemaan kuntopyörää jo viikko loukkaantumisen jälkeen. Poljin pyörää jollakin erikoisjalkineella ja nostin painoja vain viikko pahimman mahdollisen nyrjähdyksen jälkeen. Nilkka ei ehtinyt parantua, ja se jouduttiin leikkaamaan kauden päätyttyä, Lehner kertoo.

Lehnerin kommentit synkentävät jo entisestään negatiivisia mielikuvia Buffalo Sabresin organisaatiosta. Seuran menestys on ollut kaukalossa hävettävän huonoa jo pitkään, eivätkä tarinat kaukalon ulkopuolelta ole olleet sen parempia viime aikoina.

Eichelin tulevaisuuden kannalta eletään tärkeitä päiviä. Mikäli hyökkääjä saisi luvan leikkaukseen pikimmiten, pääsisi hän takaisin kaukaloon mahdollisesti jo marraskuussa − menettäen vain noin kymmenen runkosarjaottelua. Kovin moni ei enää usko Eichelin uran jatkumiseen puhvelipaidassa, ja esitänkin seurajohdolle vienon pyynnön.

Päästäkää Eichel vapaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös