Mielipide

Helsingin Jokerit pudotuspeleihin? Tässä kolme syytä, miksi

KHL / Kolumni
KHL:ssä pelaavan suomalaisjoukkue Helsingin Jokereiden kausi ei ole toistaiseksi mennyt odotuksien mukaan. Runkosarjaa ollessa noin kuudennes jäljellä, taistelee narrilauma kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä Vitjaz Tšehovin, HK Sotshin ja Slovan Bratislavan kanssa. Mikä puoltaa Jokerien pääsyä pudotuspeleihin?

Helsingin Jokerit uusiutui täksi kaudeksi melko paljon. Joukkue sai päävalmentajakseen tasavallan ykkösnimen Jukka Jalosen. Lisäksi joukkueen pelaajistoon tuli pieniä muutoksia. Jokereista haluttiin tehdä tasapaksumpi, isompi ja yhtenäisempi, jotta kevään peleissä joukkue voisi vakavissaan taistella Gagarin Cupista.

Kun kuudennes runkosarjasta on pelaamatta, ovat helsinkiläiset tukalassa tilanteessa. Kahden ensimmäisen KHL-kauden aikana joukkue oli tässä vaiheessa jo varmistanut pudotuspelipaikkansa pelaten kotiedusta. Nyt joukkue joutuu pelaamaan täysillä jokaisessa kamppailussa päästäkseen pudotuspeleihin. Tämä on toisaalta hyvä, ja toisaalta huono asia, sillä pelaajien mielessä pudotuspelit alkoivat kuukautta etuajassa, jos näin voidaan sanoa.

Jokereiden pelin taso on heilahdellut läpi kauden. Tähän voimme nostaa esimerkin edellisestä seitsemästä ottelusta. Seitsemän ottelun periodin aikana Jokerit kaatoi kahdesti SKA:n, mutta taipui kahden SKA-kamppailun välissä viidelle ennakkoon heikommalle nipulle. Tämä on merkki siitä, että joukkue on tarpeeksi hyvä halutessaan, mutta tätä halua ei aina ole näkynyt.

Jokereilta vaaditaan käytännössä viidestä kuuteen kolmen pisteen voittoa loppukauden ajalta

Kolme syytä, miksi Helsingin Jokerit etenee pudotuspeleihin

Helsingin Jokereilla on jäljellä vielä yhdeksän runkosarjaottelua. Näistä kuusi pelataan Hartwall Arenalla ja kolme vieraskentillä. Suomalaisjoukkue kohtaa neljässä ottelussa joukkueen, joka on kiinni pudotuspelipaikassa ja lopuissa peleissä pudotuspeliviivan alapuolelta löytyvän tiimin. Nostammekin syiksi pudotuspelipaikalle kokemuksen, kotiedun ja runkosarjan loppuohjelmat.

1) Kotietu

- Helsingin Jokerit ei ole ollut tällä kaudella kummoinen kotijoukkue tilastojen valossa, mutta oikeasti voitoista pelatessa etenkin venäläisiä joukkueita vastaan kotietu on todella merkittävä asia. Kotiyleisön edessä joukkueen on määrättävä pelin tahti. Myös etu on harjoittelun puolella. Tammikuun loppuun Jokerit pelaa neljän kotiottelun putken, jonka aikana pelaajarinki saa joka päivä harjoitella kotona laadukkaasti ja peliin valmistavalla tyylillä.

2) Kokemus

- Joukkue on äärimmäisen kokenut. Pelaajat tietävät tilanteen ja varmasti jokainen osaa nostaa tasonsa vaadittavalle tasolle, jotta Jokerit onnistuu tarvittavat voitot ottamaan. Päivänselvä fakta on kuitenkin se, että Helsingin Jokerit on numeroitaan parempi joukkue.

3) Loppuohjelma

- Jokereilta vaaditaan käytännössä viidestä kuuteen kolmen pisteen voittoa loppukauden ajalta, jotta joukkue pääsee pudotuspeleihin. HK Sotši on tällä hetkellä Jokereita pisteen perässä, mutta viimeisen yhdeksän ottelun osalta olympiakaupungin joukkueen ohjelma on rankempi, sillä Sotshi kohtaa mm. SKA:n ja TsSKA:n kahdesti, ja Torpedo Nižni Novgorodin kertaalleen.

Runkosarjan loppu – Suunnaton mahdollisuus ennen pudotuspelejä

Helsingin Jokereilta on odotettu tällä kaudella paljon. Joukkueen tulosvastuuseen hankitut pelaajat ovat olleet melko vaisuja. Runkosarjan lopussa on kuitenkin mahdollisuus nostaa koko joukkueen itseluottamus uudelle tasolle. Mikäli esimerkiksi Sakari Salminen ja Brian O'Neill saavat maalihanansa loppukauden aikana auki, tulee Jokerit olemaan pudotuspeleissä kova haaste kenelle tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös