Mielipide

Väite: Tappara matkalla dynastiaksi

LIIGA / Kolumni
Riippumatta finaalien lopputuloksesta Tappara on matkalla 2010-luvun puolivälin dynastiaksi. Sen kilpailijoiden kärvistellessä muutoksien kourissa, sinioranssi dynamo vasta valmistautuu lisäämään kierroksia.

Viime vuosien SM-liigan ykkösjengi on kiistatta ollut JYP. Jyväskylän hurrikaani on puhaltanut tupaan viimeisen viiden vuoden aikana kolme runkosarjan voittoa, kaksi mestaruutta ja kaksi pronssia.

Tuulet ovat kuitenkin muuttumassa ja puhaltavat Pirkanmaan suuntaan.

Jukka Rautakorven astuttua Tapparan peräsimeen alkoi vallankumous. Vallankumous, joka jatkuu vielä pitkään. Tuolloin Tappara löi homehtuneet toimintatapansa uusiksi sekä kaukalossa että kabineteissa. Ruoriin astui motivoitunut, tietotaitoinen ja päättäväinen Rautakorpi.

On aivan uskomaton saavutus, että aiempien kausien repaleisesta Tapparasta muodostui lähestulkoon yhden talven ja kevään aikana mestariehdokas ja pelitavallinen suunnannäyttäjä. Samalla organisaatio nousi menneisyyden haamusta kukkotappelun kärkeen. Ei enää haastajaksi, vaan pelätyksi nokkamieheksi.

Tappara on nykyaikaisen huippuseuran tapaan turvannut selustansa valmistautumalla tulevaan akuteen melkoisella rytinällä. Kristian Kuuselan, Pekka Jormakan ja Pasi Puistolan kaltaiset vahvistukset eivät todellakaan matkaa rupuseuraan, vaikka Kuuselalla ja Puistolalla onkin takanaan Tappara-taustaa.

Samaan aikaan KHL-seurat kuolaavat Tapparan pelaajien perään ja vanhana pankkimiehenä Mikko Leinonen hipookin massiivisia viiksiään ennätyksellisen hymyn kera.

Jos Rautakorven joukkueiden sanotaan olevan vahvimmillaan toisella kaudellaan, moni Tapparan kovimmista kilpailijoista valmistautuu uudelleenrakennukseen. Vain kuuden liigajoukkueen ensi kauden päävalmentaja toimi tehtävässään läpi kauden 2012-2013.

Pelillisesti Tapparan paletti ei tule kaatumaan kovissakaan myrskytuulissa, siitä pitää huolen juuri Rautakorven moderni jääkiekkoajattelu. Tappara pelaa monella tapaa parasta jääkiekkoa SM-liigassa tällä hetkellä ja ei ole epäilystäkään, etteikö tyyli jatkuisi myös tulevina kausina Rautakorven opastuksessa.

Taitava, mutta fyysinen. Kiekollisesti järjestäytynyt, mutta luova. Hyvin valmennettu, mutta täynnä kovia yksilöitä. Tapparan pelifilosofian heikkouksien etsiminen vaatisi jo todella suurta mikroskooppia.

Tappara on jo palannut takaisin suurien joukkoon ja nyt on aika ottaa askel kukkotunkion ylimmäksi nokankoputtajaksi. Tämän kevään mahdollinen mestaruus on vasta alkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös