Kierrosraportti: TPS nappasi sateenkaaren päässä loistaneet kolme pistettä

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Tiia Mahkonen
25.1.
2024
Torstaina Liigaa pelattiin ainoastaan Turussa, kun HIFK saapui Palloseuran vieraaksi Pride-teemaiseen otteluun. Kotijoukkue palasi voittojen tielle 3–1-voitolla.

Vaisu HIFK jatkoi kujanjuoksuaan – viides tappio kuuteen viimeiseen otteluun

Pride-teemaisessa ottelussa erikoispaitoihin sonnustautuneet turkulaiset nappasivat kauden toisen voiton HIFK:sta. Helsinkiläisten otteissa näkyi edellisenä päivänä pelattu ottelu.

Palloseura ei ollut juuri missään vaiheessa hankaluuksissa pelinsä kanssa, vaikka HIFK:n maalille lähettämät kiekot päätyivät välillä tolppaan tai pyörimään maaliviivalle. TPS oli lopulta vahvempi maalein 3–1. Illan tehomiehenä (1+1) hääri joukkueen kapteeni Juhani Jasu, jonka aloitusvoitoista syntyi kaksi maalia.

Avaintapahtumat
Monesti tunteikkaita ja vauhdikkaita otteluita pelanneiden joukkueiden tuorein koitos lähti käyntiin verkkaisesti, eikä avauserän ensimmäiseen kymmenminuuttiseen mahtunut merkittäviä tapahtumia jäällä. Suurimman huomion vei Ruben Rafkinin taklauksen jäljiltä rikkoutunut pleksi, joka korjattiin loppuerän ajaksi tyylikkäästi teipillä.

Pleksikatkon jälkeen Palloseura sai jalkansa liikkeelle ja alkoi vyörymään kohti hyökkäysaluetta. Illan avausmaali merkittiin perinteisten mustavalkoisten värien ohella Pride-teemaottelun kunniaksi sateenkaaren värejä kantaneen kotijoukkueen nimiin, kun TPS-kapteeni Jasu ohjasi Sisu-Petteri Lehtosen korkean laukauksen helsinkiläisten nuottaan. HIFK sisuuntui takaiskusta ja sai loppuerän ajaksi hyvän liikkeen päälle, mutta kiekko pysyi poissa Noa Valin vartioimasta maalista.

Viimeisessä viidessä ottelussa ennen illan kohtaamista hälyttävän heikosti suorittanut TPS-ylivoima jatkoi perinteitään toisessa erässä, eivätkä kolme erillistä ylivoimapyöritystä tuoneet kaivattua maalia. HIFK sai vahvoista alivoimatapoista jälleen virtaa, mutta Vali pysyi lujana kotimaalilla. Näyttävin venytys forssalaiselta nähtiin Joonas Raskin avoimeen takatolpan paikkaan, jossa 19-vuotias löi patjansa viime hetkellä kiekon tielle.

Erän lopulla vierasmaalilla pitkin ottelua haparoinut Niko Hovinen joutui antautumaan toistamiseen Kalle Väisäsen runnoessa irtokiekon verkkoon maalin edustalta. Syöttöpisteen osumaan saanut Jasu ikuisti tilastoihin kauden toisen ottelunsa, jossa hän tekee enemmän kuin yhden pisteen.

Kolmannessa erässä verkko heilui kertaalleen molemmissa päädyissä. Ensin Turussakin pelannut puolustaja Tony Sund toi HIFK:n maalin päähän, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue karkasi jälleen kahden maalin johtoon Markus Nurmen kauden 14. maalinsa voimin.

TPS pelasi johtoasemassa viisaasti, kun se pääsi laukomaan ja rakentamaan omia hyökkäyksiään. Tunteet alkoivat kuumeta ja maalinedustalla intouduttiin muutaman kerran heiluttamaan myös nyrkkejä.

Ottelussa nähtiin muutama painava taklaus, mutta muuten peli oli siistiä, ja helsinkiläisten otteissa näkyi edellisenä päivänä pelattu Lukko-kamppailu. TPS oli lähellä vielä neljättä maalia ottelun loppuhetkillä, mutta Lukas Wernblom nosti kiekon tyhjästä maalista ohitse.

TPS esitteli ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen juuri joukkueeseen saapuneen Terry Broadhurstin. Hyökkääjän liikkeessä näkyi vielä luonnollisesti pelaamattomuus, sillä Broadhurst ei ollut aiemmin tällä kaudella pelannut vielä missään. Illan ottelussa hänen peliaikansa oli 13.23.