JYP taipui Kärppien käsittelyssä – Ville Koivunen ja Miika Koivisto tehokkaina

LIIGA / Kuvakooste
Kärpät ja JYP kohtasivat perjantai-iltana Oulussa. Hurrikaanipaitojen alun vakuuttava johtoasema suli, kun Kärpät kiri ottelun viimeisellä kolmanneksella ensin rinnalle ja lopulta ohi. Loppulukemat 5–4 viimeisteli Ville Koivunen voittomaalikilpailussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien juniorilupaus Frans Viita oli mukana alkulämmittelyissä, vaikka ei pelaavaan kokoonpanoon tällä kertaa kuulunutkaan.
Raksilan illassa muisteltiin Joonas Donskoin peliuraa. Donskoi itse pudotti myös ottelun avauskiekon.
Kärppien ilta ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Alle kahden minuutin pelin jälkeen kiekko oli jo ensimmäisen kerran Tomi Karhusen selän takana.
Kotijoukkueen esitys jäi avauserässä vaisuksi.
Toisen erän alku oli kuin pikauusinta ensimmäisestä. Vieraiden 0–2-osuma syntyi vain 38 sekunnin pelin jälkeen.
Edesmenneen jääkiekkovaikuttaja Seppo Arposen kausikorttipaikalle oli aseteltu yksinäinen pelipaita. Arposen muistoa kunnioitettiin myös hiljaisella hetkellä ottelun alussa.
Jerry Turkulaisen kontakti kärppävahdin kanssa oli lennokas.
Tilanteen jälkipuinnista muodostui pienimuotoinen nujakka, josta jaettiin tasapuolisesti molemmille joukkueille jäähyt väkivaltaisuudesta.
Pikkupeto alkoi nostaa päätään toisen erän loppupuolella. Aleksi Antti-Roikon laukomaa isäntien avausosumaa edelsi Joonas Kemppaisen komea loikka.
Vain pari minuuttia edellisestä ja Miika Koivisto toi Kärpät takaa-ajossa jo maalin päähän. Toiselle erätauolle lähdettiin näin JYPin 3–2-johdossa.
Hyvä vire jatkui päätöserässä, kun Koiviston ylivoimaosuma heti erän alussa tasoitti pelin. Koivisto yhdessä Ville Koivusen kanssa jakoi myös illan tehokkaimman Kärpän tittelin: kumpikin saalisti neljä tehopistettä.
JYP ei tilanteesta lannistunut.
Kärpilläkin oli tilaisuutensa. Onnistumista ei kuitenkaan tullut edes pitkän ylivoimapyörityksen päätteeksi.
Lopulta valkopaidat ottivat kiinnityksen voittoon Jesse Pulkkisen osumalla.
Oululaiset aloittivat vimmatun takaa-ajon.
Riskinotto kuudella kenttäpelaajalla palkittiin 54 sekuntia ennen loppusummeria. Marko Anttilan 4–4-tasoitus nosti Raksilan hallissa tunnelman kattoon.
Varsinaisen peliajan päätyttyä jäällä näkyi uupunutta sakkia. Myöskään seuranneella jatkoajalla ei suuria tunteita nähty.
Ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta, joka eteni aina kuudenteen pariin saakka. Kun Jere Lassila ei onnistunut ohittamaan kärppävahtia...
...mutta Ville Koivunen sen sijaan onnistui omalla laukaisuvuorollaan, jäi yksi lisäpiste Ouluun.
Koivusella riitti onnittelijoita. Ja saattoipa joku joukkuetoveri huomauttaa myös mailahuollon tarpeesta.