KooKoo vei maaliodottaman, mutta Kärpät piti pisteet Oulussa

LIIGA / Kuvakooste
Kärpät kohtasi torstai-iltana runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan KooKoon. Molemmilla joukkueilla oli panoksena pudotuspeliasemiensa vankistaminen. Vieraat olivat vauhdikkassa ottelussa aavistuksen niskan päällä, mutta maalinteossa paremmin onnistuneet oululaiset veivät lopulta pelin selvin 6–2-lukemin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Perhepeli-teemaisen ottelun alkutahdit olivat suorastaan eläimelliset.
Kotijoukkue otti iltaan lentävän lähdön. Ville Koivusen avausosuma syntyi vain 19 sekunnin pelin jälkeen.
Vieraat kuitenkin tasoittivat vain paria minuutia myöhemmin. Ben Tardifin syöttö löysi ensin siniviivalle Charle-Édouard D'Astous'n lapaan...
...josta peliväline päätyi lopulta Arttu Ilomäen laukomana kärppämaaliin.
Pudotuspelipaikasta kamppaileva KooKoo oli liikkeellä tosimielellä.
Isäntien maalilla nähtiin avauserän lopulla raju tilanne, jonka päätteeksi Niclas Westerholm jäi pitkäksi ajaksi makaamaan jään pintaan. Mies tokeni kuitenkin lopulta pelikuntoon.
Ville Leskinen ei onnistunut entisessä kotihallissaan.
Ottelussa yhteensä 15 torjuntaa tilastoihin kirjauttanut Oskari Setänen venyi näyttäviin suorituksiin.
Porukkaa riitti maalin edessä välillä jonoksi asti.
Toisessa erässä nähtiin yksi maali ja sen jälkeiset riemukkaat kärppäjuhlat. 3–1-osuma katkaisi puolustaja Tommi Kivistön 118 ottelun mittaisen maalittoman putken.
Päätöserässä Julius Junttila vei kotijoukkueen jo 4–1-johtoon.
Vierasjoukkue taisteli kuitenkin vahvasti. Kolmannessa erässä Westerholmille kirjattiin kymmenen torjuntaa, kun KooKoo-vahti Setänen selvisi kahdella. Koko ottelussa Westerholm torjui 30 kertaa.
KooKoo kiristi vielä ruuvia vaihtamalla maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan jo kuutisen minuuttia ennen ottelun loppua. Riskinotto kuitenkin kostautui.
Ottelun loppulukemat 6–2 viimeisteli tyhjään maaliin Junttila illan toisella osumallaan.
Marko Anttilalla oli vielä viime hetkillä tilaisuus kasvattaa kotijoukkueen maalisaldoa, mutta Setäsen patjatorjunta pelasti kouvolalaiset takaiskulta.
Kärppäkapteeni Atte Ohtamaa tervehti ottelun jälkeen lämpimästi entistä joukkuetoveriaan.