Liiga-kierros: Raumalla muistettiin Risto Dufvaa, KooKoo jäämässä ulos pudotuspelijunasta

LIIGA / Uutinen
KooKoo ei voinut mitään, kun Kärpät latoi joukkueen verkkoon yhteensä kuusi maalia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KooKoon pudotuspelihaaveet kokivat kovan kolauksen, kun joukkue hävisi Kärpille Oulussa. Sport puolestaan sai pisteen mukaansa Raumalta, ja tuo piste voi loppupeleissä olla sille hyvinkin tärkeä.

Vaikka torstain kierroksella pelattiin vain kaksi ottelua, oli ilmassa jännitystä sitäkin enemmän. Kaukalossa pisteistä pelasivat samoissa pisteissä olevat KooKoo ja Sport, jotka pyrkivät pitämään pudotuspelihaaveensa elossa. Kärpillä ottelun panoksena oli nousu kolmanneksi, kun vastaavasti Lukolla ei sijoituksellisesti enää ole panosta, sillä raumalaisnippu tulee sijoittumaan joko seitsemänneksi tai kahdeksanneksi.

Raumalla muistettiin ennen ottelun alkua Sportin päävalmentajaa Risto Dufvaa, joka päättää valmennusuransa tähän kauteen. Dufva valmensi Lukkoa vuosina 2012–16, ja tuona ajanjaksona Lukko pelasi kolmesti välierissä ja saavutti kertaalleen pronssia. KooKoo kärsi karvaan tappion Oulussa ja Sport sai pisteen mukaansa Raumalta.

Kärpät–KooKoo 6–2

Kärpät halusi nousta sarjataulukossa vielä korkeammalle, ja KooKoo kaipasi pisteitä pudotuspelikamppailua ajatellen. Tästä syystä panos näkyi läpi ottelun. Kärpät karkasi Ville Koivusen maalilla johtoon jo 19 sekunnin pelin jälkeen, mutta Arttu Ilomäki tasoitti puntit ohjausmaalillaan ajassa 2.24. Tämän jälkeen Kärpät meni menojaan, vaikka KooKoo loi enemmän maalipaikkoja ja välillä edessä ammotti jopa tyhjä maali, kun kouvolalaiset pelasivat Niclas Westerholmin ulos tilanteista.

Selkäranka katkesi lopulta Tommi Kivistön 3–1-maaliin toisen erän viimeisellä neljänneksellä. Kivistö päätti osuman myötä 118 ottelun maalittoman putkensa. KooKoo-pelaajien mailojen puristaminen näkyi, ja viimeisessä erässä tilanne kääntyi nopeasti 5–1:een vain noin puolentoista minuutin aikana. Loppulukemiksi merkittiin lopulta 6–2, joten KooKoon tilanne mutkistui entisestään, eikä sen mahdollinen pudotuspelipaikka enää ole omissa käsissä.

Kärpät kohtaa runkosarjassa vielä Tapparan ja Jukurit, kun KooKoolla on edessään enää Pelicans-ottelu, jonka jälkeen Kouvolassa jäädään jännittämään tiistain päätöskierroksen tuloksia.

MAALINTEKIJÄT

00.19 1–0 Ville Koivunen (Ohtamaa)
2.24 1–1 Arttu Ilomäki (D'Astous, Tardif)
16.58 2–1 Teemu Turunen (Antti-Roiko, Koivisto) yv
35.31 3–1 Tommi Kivistö (Korpimäki)
44.25 4–1 Julius Junttila (Koivisto, Jandus)
45.59 5–1 Joonas Kemppainen (Turunen, Koivunen)
49.30 5–2 Teemu Engberg (Valkeejärvi, Nurmi)
56.02 6–2 Julius Junttila (Anttila Kivistö)

Maaliodottama: Kärpät 2,20–1,96 KooKoo

Lukko–Sport 4–3 ja.

Joukkueiden kaikki aiemmat kohtaamiset tällä kaudella olivat päättyneet Sportin voittoon ja sama tavoite illan vierasjoukkueella oli tälläkin kertaa, sillä vaasalaisilla ei ole varaa hävitä yhtäkään ottelua, jos se meinaa yltää pudotuspeleihin. Lukko muisti ennen kamppailun alkua entistä valmentajaansa Dufvaa, joka saapui joukkoineen viimeisen kerran runkosarjan osalta Raumalle.

Kotiyleisön riemuksi sinikeltaiset karkasivat jo kahden maalin johtoon, mutta aivan kuten Jyväskylässä tiistaina, tuli Sport takaa ja painoi lopulta myös ohitse toisessa erässä. Sportin johtomaali oli Miro Nallin käsialaa, kun kiekkoa hakemaan lähtenyt Lukko-vahti Daniel Lebedeff syötti pelivälineen suoraan hyökkääjän lapaan. Pelissä pelattiin pitkiä pätkiä ilman pelikatkoja ja vauhtia oli, mutta Lukon tasoitusmaalin jälkeen intensiteetti laski ja riskejä ei otettu.

Jatkoajalla Lukko oli sählätä jälleen kiekon kanssa, mutta kotiyleisön riemuksi joukkue selvitti tilanteen, kiekko napattiin omassa päässä mukaan ja Steven Jandric antoi loistosyötön Brayden Burkelle, joka niittasi loppulukemiksi 4–3. Sport on edelleen sijalla yhdeksän, sillä KooKoo hävisi ottelunsa. TPS on vain pisteen perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

2.08 1–0 Josh Brook (Krannila, Burke)
9.53 2–0 Sebastian Repo (Jandric, Mattila)
11.25 2–1 Sebastian Stålberg (Tommila, Svoboda)
13.34 2–2 Erik Riska (Hietanen, Stråka)
26.33 2–3 Miro Nalli
53.47 3–3 Joonas Järvinen (Brook, Burke)
61.36 4–3 Brayden Burke (Jandric, Brook)

Maaliodottama: Lukko 3,67–2,27 Sport