Pelicans onnistui kahdesti 42 sekunnin sisään ja nappasi toisen kiinnityksen itselleen

Pelicans nousi viime hetkillä voittoon.
Pelicansin ja KalPan välinen sarja on tarjonnut tasaisia kamppailuita, ja sellainen nähtiin myös maanantaina. Ottelu pysyi maalittomana aina loppuhetkille saakka, kunnes viimeiset viisi minuuttia tarjosivat kolme maalia.

Sarjan kolmannen kamppailun avauserä toisti itseään aiemmista otteluista siltä osin, että jälleen KalPa oli kokonaisuudessaan parempi joukkue ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Ottelun ensimmäiset minuutit etenivät toki melko tasaisissa merkeissä, mutta Pelicansin huolimattoman ylivoimapelin jälkeen tahtipuikko siirtyi KalPalle.

Jälleen turkoosinuttujen riskialttiin pelaamisen vuoksi KalPa sai huippupaikan alivoimalla, mutta Patrik Bartošák piti Pelicansin kuivilla vesillä. Tämän jälkeen alueelle vienti tuotti lahtelaisille tuttuja ongelmia, ja lopulta Joni Ikonen joutui itse jäähypenkille pelin jatkuessa tasavajaalla.

Tämän tapahtumaketjun jälkeen KalPa oli tasaviisikoin selvästi Pelicansia edellä. Tommi Miettisen ryhmä hyökkäsi tasapainoisesti ja tyrehdytti Pelicansin hyökkäykset ylläpitämällä erinomaista puolustuspelivalmiutta.

Jaakko Rissasen kipparoima ykkösketju esiintyi erityisesti vierasjoukkueen puolelta edukseen, kun se voitti avauserän maalipaikat 3–0.

KalPa pääsi toisen erän alussa ylivoimalle, kun Iikka Kangasniemi joutui kampituksesta kaksiminuuttiselle. Vieraidenkaan ylivoima ei ollut aivan ytimessä, vaikka ylivoiman lopulla KalPa yhden hyvän tontin saikin.

Erä eteni tasaisissa merkeissä, kunnes erän puolivälissä Sakke Hämäläisen kipparoima ketju oli jälleen kääntämässä pelin suuntaan. Pitkän hyökkäysalueen pyörityksen pelannut ketju onnistui kääntämään Pelicansin vahvasti pelin päälle.

Seuraavat muutamat vaihdot menivätkin täysin Pelicansin komennossa ja KalPa-luotsi Miettinen joutui turvautumaan aikalisään rauhoittaakseen tilannetta. Liike oli hyvä, sillä KalPa pystyi pelaamaan pari hyvää vaihtoa heti aikalisän jälkeen. Yhtä kaikki toinen erä oli kokonaisuudessaan enemmän Pelicansin. Ottelu jatkui maalittomana kolmanteen erään.

Maalihanat aukeavat

Sarjan teeman mukaisesti päätöserä oli jälleen tarkkaa pelaamista kummaltakin osapuolelta. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa erikoistilanteista, mutta maaleja ei meinannut syntyä.

Kunnes ajassa 55.14 kuparinen rikkoontui. Aikaisemmin kolmannessa erässä rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Juuso Könönen vei vierasjoukkueen johtoon, kun hyökkääjä onnistui lapioimaan Bartošákilta pudonneen kiekon tyhjään verkkoon.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Pelicans haki lopussa kuudella viittä vastaan tasoitusmaalia, ja onnistui kuin onnistuikin ohittamaan loistavaa ottelua pelanneen Juha Jatkolan. Tyler Kelleher lapioi kiekon maalin edustalta verkkoon ja toi kotijoukkueen tasoihin.

Pelicansin tasoitusmaalin lisäksi tilanne kehkeytyi kuopiolaisittain katastrofaaliseksi, sillä 20-vuotias Jatkola loukkasi vasenta jalkaansa maalitilanteessa ja joutui poistumaan pukuhuoneen suojiin.

Maalin suulle vaihdettu Robin Rahm ei kauaa ehtinyt KalPan maalilla olla ennen kuin hän joutui taipumaan. Vain hetki sitten maalin tappioasemassa ollut Pelicans onnistui kääntämään 42 sekunnin aikajaksossa ottelun itselleen.

Peter Andersson vapautti Lukáš Jašekin puolittaiseen läpiajoon, jonka Rahm vielä torjui, mutta tasoitusmaalin iskenyt Kelleher ehti paluukiekkoon ja pääsi laukomaan voittomaalin puoliksi tyhjään maaliin.

Pelicans johtaa nyt sarjaa 2–1. Kotijoukkue on ollut kaikissa otteluissa parempi.