Suomi otti vapauttavan voiton Ruotsista – ratkaisu vasta voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Kasper Halttunen iski Suomen kolmannen maalin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi otti henkisesti ison voiton kisojen isäntämaa Ruotsista. Suomi ehti johtaa ottelua useampaan otteeseen, mutta joutui lopulta itse nousemaan uudelleen takaa ohi voittoon. Ottelu päättyi voittomaalikilpailun jälkeen Suomen 4–5-voittoon.

Suomi sai otteluun loistavan lähdön, ja otti pelin hallinnan itselleen alussa. Suomen viisikkopelaaminen näytti olevan valovuoden edellä verrattuna aiemmin turnauksessa nähtyyn.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun Tommi Männistö laukoi kiekon ohi Ruotsin maalivahdin Melker Thelin. Maali katkaisi Ruotsin uskomattoman nollaputken, sillä se oli ensimmäinen Ruotsin verkkoon tehty maali tässä turnauksessa. Toista päästettyä maalia ei kuitenkaan tarvinut odottaa useampaa ottelua, kun Lenni Hämeenaho vei Leijonat kahden maalin karkumatkalle erän loppupuolella.

Toisen erän alku oli täysin päinvastainen avauserään verrattuna. Ruotsin aktiivinen paineistus sai Suomen näyttämään passiiviselta ja selvästi heikommalta joukkueelta. Ruotsin maalitilin ottelussa aukaisi Isac Born, jonka maalille toimittama kiekko lipui ohi Noa Valin.

Suomen johto mureni, kun Ruotsin Jonathan Lekkerimäki laukoi kotijoukkueen Ylivoimalla tasoihin. Juhlat katkesivat lyhyeen, kun vajaan minuutin sisään Suomi pääsi ensin ylivoimalle ja kahdeksan sekunin ylivoimapelin jälkeen Kasper Halttunen laukoi Leijonat uudelleen johtoon.

Ruotsin vastaustakaan ei kuitenkaan tarvinnut odottaa pitkään, kun Theo Lindstein toi kotijoukkueen jälleen tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Erän viimeisen maalin iski ylivoimalla Filip Bystedt, joka vei Ruotsin ensimmäistä kertaa johtoon.

Kolmannessa erässä Ruotsi näytti jo matkaavan neljänteen voittonsa, mutta lopulta ilman maalivahtia pelannut Suomi toi otteluun tasoihin, kun Jani Nyman iski turnauksen ensimmäisen maalinsa erittäin tärkeään paikkaan.

Suomi piti jatkoajalla kiekonhallinnan itsellään, mutta kummassakaan päädyssä ei nähty merkittäviä maalipaikkoja. Ruotsin ainoaksi onnistujaksi voittomaalikilpailussa jäi ensimmäisenä vetänyt Lekkerimäki. Suomi käänsi voiton itselleen, kun Konsta Helenius onnistui neljäntenä ja Nyman viidentenä vetäjänä.

Suomi jäi alkulohkossa kolmanneksi otettuaan voitot Ruotsista ja Latviasta. Tappiot tulivat Saksalle ja Kanadalle. Puolivälierässä Suomi saa todennäköisesti vastaansa B-lohkossa toiseksi sijoittuneen Slovakian. 

» Lähetä palautetta toimitukselle