Jonne Virtanen jatkaa TUTOn pääkäskyttäjänä kevääseen 2026 saakka – Pekka Virta mukaan seuran urheilujohtoon

MESTIS / Uutinen
Jonne Virtanen valmentaa ensimmäistä kauttaan Mestiksessä.
Kuva © Timo Savela
TUTO kertoi perjantaina käyttäneensä valmentaja Jonne Virtasen sopimuksessa olleen option. Option myötä Virtanen jatkaa TUTOn pääkäskijänä seuraavat kaksi kautta.

Ensimmäistä kauttaan Mestiksessä valmentaja Jonne Virtanen jatkaa TUTOn peräsimessä kevääseen 2026 saakka. Seura kertoi käyttäneensä sopimuksessa olleen kaksivuotisen option.

– Kehittyvä ja intohimoisesti eteenpäin pyrkivä organisaatio tarvitsee samanlaisen arvomaailman ja tavoitteellisuuden omaavan valmentajan, urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kommentoi.

– Virtanen on tavoitteellinen, intohimoisesti jääkiekkoa hengittävä ja inhimillinen valmentaja, joka jakaa seuran kanssa saman tavoitteellisuuden ja intohimon kehittyä. Jonne on ottanut valmentajana kehitysaskeleita kauden edetessä ja uskomme kehityksen jatkuvan jokaisena päivänä myös tulevaisuudessa.

Virtasen TUTO aloitti kautensa heikosti häviten peräti kuusi ottelua ensimmäisen seitsemän kamppailun otannalla. Sen jälkeen suunta on osoittanut ylöspäin, sillä turkulaisnippu on noussut jumbosijalta jo kuudenneksi. Kolmaskin sija on vain kolmen pisteen päässä.

– Tämä oli itselle selkeä tavoite ja kertoo, että jotain on tehty oikein. Puoli kautta on lyhyt aika uuden luomiseen, joten on hienoa päästä jatkamaan töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Ihmiset ympärillä on tehnyt työnteon erittäin mielekkääksi ja seura on antanut mun tehdä tätä juttua omalla tavalla, mistä olen kiitollinen, Virtanen kertoi.

– Turku on mun koti ja täällä on ihmisen hyvä olla. Työ. Se jatkuu!

Valmentajauutisten lisäksi TUTO kertoi aiemmin Liiga-mestarivalmentaja Pekka Virran liittymisestä TUTOn urheilujohtoon. Osapuolet ovat sopineet, että Virran tarkoitus on tukea urheilun kehitystyötä sekä selvittää tulevan kevään aikana TUTOn urheilun nykytilaa ja kehityskohteita.

Virran projektin tavoitteena on saattaa TUTOn urheilulliset edellytykset kansalliselle huipputasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle