Liiga-kierros: Tappara juhli yli 2000 vieraskannattajan edessä, KooKoolle elintärkeät pisteet pudotuspelikamppailuun

LIIGA / Uutinen
Turussa reilut 2000 vieraskannattajaa pääsivät juhlimaan, kun Tappara kaatoi TPS:n lukemin 4–0.
Kuva © Tiia Mahkonen

Liiga-kierros tarjosi lauantaina muun muassa Tapparan kannattajamatkalle mieluisan päätöksen ja helpotusta Jukurien maalintekoon. Myös KooKoo nappasi valtavan suuret pisteet Ässien kustannuksella.

TPS–Tappara 0–4

Turussa todistettiin lauantaina poikkeuksellista tapahtumaa, kun Gatorade Center oli myyty loppuun ensi kertaa sitten vuoden 2022 finaalien, jossa samaiset joukkueet kohtasivat. Paikalle oli matkustanut peräti 2000 Tapparan kannattajaa, joka aktivoi samalla myös kotijoukkueen kannattajat paikalle erityisen suurissa määrin.

Itse ottelu oli erittäin vauhdikas, ja molemmat joukkueet tuottivat maalipaikkoja ja maaliodottamaa melko tasaisesti läpi ottelun. Tappara oli kuitenkin tyly vieras, kun se iski kaksi pikaista maalia ottelun puolen välin kohdalla. Anton Levtchin ja Taylor Matsonin osumien välissä ottelua ehti kulua vain 29 sekuntia.

Maaleista etenkin jälkimmäinen livahti luvattoman helposti isäntien maalilla seisseen Filip Lindbergin selän taakse, vaikka muutoin Lindberg pystyi nollaamaan ottelussa laadukkaitakin maalipaikkoja. Molemmat toisen erän maalintekijöistä pääsivät vielä juhlimaan toistamiseen ottelun kolmannessa erässä. Matson iski 3–0-osuman tyhjään maaliin, ja Levtchi tyylitteli loppulukemiksi 4–0 ottelun viimeisellä minuutilla.

MAALINTEKIJÄT

30.54 0–1 Anton Levtchi (Kontiola)
31.23 0–2 Taylor Matson (Granath, Heljanko)
58.13 0–3 Taylor Matson (Liedes) tm
59.06 0–4 Anton Levtchi (Tanus)

Maaliodottama: TPS 2,57–2,59 Tappara

HPK–JYP 4–2

HPK väänsi voiton JYPistä joukkueiden kohdatessa Hämeenlinnassa. HPK:n sankarina loisti kaksi maalia tehnyt Kasper Lundell, jonka illan toinen osuma syntyi rangaistuslaukauksesta. Vieraiden C.J. Smithin kaksi maalia olivat lopulta laiha lohtu jyväskyläläisille.

Ottelu käytännössä vei JYPin viimeisetkin saumat pudotuspeleistä, sillä JYP on 12 pisteen päässä pudotuspelipaikasta neljä kierrosta ennen loppua. HPK:lle voitto oli ensimmäinen kolmen pisteen voitto pitkään aikaan, sillä ennen illan kamppailua joukkueella oli 18 ottelua ilman kolmen pisteen voittoa.

4.42 1–0 Veikko Loimaranta (Huttunen, Toivola)
10.34 1–1 C.J. Smith (Winberg, Rooba)
13.48 2–1 Kasper Lundell (Tuulola, Nurmi)
31.58 3–1 Kasper Lundell rl
38.44 3–2 C.J. Smith (Koskela, Turkulainen)
59.24 4–2 Artturi Toivola (Loimaranta) tm

Maaliodottama: HPK 1,27–1,52 JYP

Ilves–KalPa 3–2

Tampereella kamppailu alkoi erittäin vauhdikkaasti, ja molemmat joukkueet pääsivät avaamaan maalihanansa jo avauserässä. Saku Salmelan luistimella ohjattu avausmaali ja peruspakki Otto Latvalan viikon toinen osuma tarjosivat ripauksen harvinaisuutta avauserään. Illan hurjin laukaus nähtiin noin 15 minuutin kohdalla, kun maalipörssin toisena majaileva Jani Nyman piiskasi isännät johtoon ylivoimalla.

Tasaiselle kamppailulle ei lopulta saatu ratkaisua vielä 60 minuutin pelin jälkeen, sillä vieraiden Oliver Kapanen tasoitti ottelun noin kymmenen minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Ilveksen kohtalokkaasta kiekon menetyksestä. Jatkoajalla ottelun ratkaisi läpiajosta upealla harhautuksella Samuli Ratinen, jolla oli ollut jo useampi huippupaikka varsinaisen peliajan aikana.

4.23 0–1 Saku Salmela (Saarelainen, Kiiskinen) vt
13.33 1–1 Otto Latvala (Päkkilä)
15.10 2–1 Jani Nyman (Niku) yv
50.44 2–2 Oliver Kapanen (Mäenpää, Westerlund)
62.41 3–2 Samuli Ratinen (Suomi, Clendening)

Maaliodottama: Ilves 1,65–1,58 KalPa

Jukurit–SaiPa 5–0

Perjantai-illan kamppailussa Lappeenrannassa peräti voittomaalikilpailuun asti venynyt kaksikko jatkoi viikonloppuaan heti perään Mikkelissä. Ottelu oli odotetusti perjantaisen pettymyksen jälkeen Jukureiden hallintaa, mutta avausmaalia saatiin odottaa aina toisen erän viimeiselle minuutille saakka. Oskars Batņa iski avausmaalin ajassa 59:04, ja tässä vaiheessa Jukurit oli luonut maaliodottamaa jo yli neljän maalin verran.

Ottelun avausmaali vapautti myös samalla Jukureiden maalinteon kokonaan. Isännät iskivät päätöserässä kolme maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun Niko Huuhtanen, Lucas Nordsäter ja Patrik Puistola heiluttivat maaliverkkoa. Näihin osumiin ottelu myös ratkesi lopullisesti. Voitto oli isännille erittäin helpottava, sillä tappioputken aikana jopa seitsemäntenä majaileva Lukko on alkanut haastamaan Jukureita viimeisestä pudotuspelipaikasta.

39.04 1–0 Oskars Batņa (Lundgren, Immonen)
40.57 2–0 Niko Huuhtanen (Romppainen, Nordsäter)
44.53 3–0 Lucas Nordsäter (Jormakka, Mäkinen)
45.00 4–0 Patrik Puistola (Mäkinen)
52.49 5–0 Niko Huuhtanen (Nässén, Puistola) yv

Maaliodottama: Jukurit 6,56–3,54 SaiPa

KooKoo–Ässät 4–1

KooKoo kaatoi Ässät todellisessa kuuden pisteen ottelussa, kun ennen iltaa joukkueiden piste-ero oli yhdessä pisteessä. Ottelu pysyi pitkään maalittomana, kunnes Otto Paajanen iski avausmaalin paluuottelussaan. Paajanen oli ennen illan kamppailua kuukauden sivussa otteluista.

KooKoon johto kasvoi ottelun kuluessa, eivätkä kouvolalaiset päästäneet Ässiä enää rinnalleen. Lopullisiksi lukemiksi tulostaululle merkattiin 4–1. Joukkueiden ero kasvoi neljään pisteeseen. KooKoo nousi voitolla yhdeksännelle sijalle ohi TPS:n ja Sportin.

32.02 1–0 Otto Paajanen (Emanuelsson, Molin)
38.43 2–0 Charle-Édouard D'Astous (Tardif, Gröndahl)
41.47 3–0 Linus Andersson (Leskinen, Ottosson)
43.48 3–1 Marcus Davidsson (Lefebvre, Fabre)
50.19 4–1 Ben Tardif (Ilomäki, Gröndahl)

Maaliodottama: KooKoo 2,21 - 2,55 Ässät

Kärpät–HIFK 3–0

Kärpät nappasi voiton HIFKistä peräkkäisten otteluiden toisessa osassa kaatamalla helsinkiläiset lukemin 3–0. Perjantaina HIFK kaatoi Kärpät kotonaan lukemin 3–1. Lauantaisen voiton takuumiehenä hääri isäntien Tomi Karhunen, joka pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Illan tehokkaimpana loisti Julius Junttila, joka iski ottelussa tehot 1+2. Voiton myötä Kärpät nousi sataan pisteeseen kauden aikana. Kärppälauma on tällä hetkellä kiinni neljännessä sijassa, mutta puolivälierien kotiedusta on käynnissä huima kamppailu oululaisten ollessa neljän pisteen sisällä Pelicansin, Jukurien ja HIFK:n kanssa sijoilla 3–6.

0.58 1–0 Victor Berglund (Koivisto, Junttila)
24.41 2–0
Julius Junttila (Anttila, Koivisto)
42.22 3–0
Julius Hermonen (Junttila, Korpimäki)

Maaliodottama: Kärpät 1,49 - 2,22 HIFK

Pelicans–Lukko 3–1

Lahden lauantai-illan kamppailusta Pelicansin ja Lukon välillä saatiin odotetun tasainen. Ottelun avauserä oli lähes kokonaan vierasjoukkue Lukon hallintaa, ja vieraat saivat palkinnon työstään erän lopulla Jami Krannilan iskemällä osumalla. Toiseen erään Pelicans ryhdistäytyi ja iski kaksi osumaa erän alkupuolella.

Nathan Schnarrin ja Patrik Carlssonin iskemät kaksi nopeaa osumaa olivat lopulta ottelun kannalta ratkaisevia. Niklas Kokko pelasi isäntien maalilla upean ottelun, ja Pelicans tyrehdytti Lukon kirin lopulta iskemällä tyhjään maaliin loppulukemat 3–1.

17.26 0–1 Jami Krannila (Ylitalo, Kainulainen)
23.40 1–1 Nathan Schnarr (Horký, Král)
27.44 2–1 Patrik Carlsson (Bryggman, Horký)
59.41 3–1 Nathan Schnarr (Roine) tm

Maaliodottama: Pelicans 2,47–2,12 Lukko