Markus Kankaanperä päättää komean peliuransa – "On sellainen olo, että minulla on vielä paljon annettavaa kiekolle"

LIIGA / Uutinen
Kankaanperälle kertyi yhteensä 1054 Liiga-ottelua kuudessa eri seurassa.
Liiga-urallaan JYPiä, HIFK:ta, Jokereita, Tapparaa, Sportia ja HPK:ta edustanut puolustaja Markus Kankaanperä, 42, lopettaa mittavan peliuransa.

Yhteensä 1056 runkosarjaottelua ja 166 pudotuspeliä Liigassa tahkonnut puolustaja Markus Kankaanperä lopettaa uransa. Hänen viimeiseksi joukkueekseen jäi HC Bolzano, jossa tilille kertyi vain yksi ottelu.

Liigassa Kankaanperä nähtiin peräti 22 eri kaudella. Puolustajalegendan ensimmäiset luistelupotkut liigajäillä koettiin jo kaudella 1998–99, jolloin hän edusti JYPiä. Edellisen kerran Kankaanperä pelasi Liigassa kaudella 2020–21 HPK:n riveissä 30 ottelun verran.

Suomen mestaruutta puolustaja pääsi juhlimaan vuosina 2011 ja 2016, ensin HIFK:ssa ja myöhemmin Tapparan riveissä. Mestaruuksien lisäksi palkintokaapissa on kaksi pronssimitalia ja viisi hopeamitalia.

– Keväällä aloitin opiskelemaan valmentajaksi. On sellainen olo, että minulla on vielä paljon annettavaa kiekolle ja haluan olla vielä jääkiekossa mukana, Kankaanperä kertoi Liigalizen Youtube-kanavalla.

– Kuten pelaajauranikin aikana, aion laittaa tähän kaiken peliin ja katsoa, mihin saakka se riittää. Kovat tavoitteet ovat tälläkin uralla mielessä.  

» Lähetä palautetta toimitukselle