Mestiksen runkosarja pakettiin – KOOVEE eteni viimeisenä pudotuspeleihin, TUTO ja K-Espoo kohtaavat viime kauden tapaan puolivälierävaiheessa

MESTIS / Uutinen
TUTO pääsee hakemaan revanssia viime kaudesta, jolloin K-Espoo vei puolivälierävaiheessa sarjan nimiinsä lukemin 4–2.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen runkosarja saatiin pakettiin torstaina. IPK:n kärkipaikka varmistui jo hyvä tovi sitten, mutta nyt selvillä ovat kaikki pudotuspelijoukkueet. Kiekko-Espoo ja TUTO kohtaavat toisensa jälleen puolivälieräsarjassa ja viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin matkannut KOOVEE kohtaa Kiekko-Pojat.

Mestiksen runkosarja on nyt tahkottu läpi ja joukkueiden marssijärjestys on selvä. IPK vei runkosarjan nimiinsä peräti kymmenen pisteen erolla Ketterään. Jokerit sijoittui kolmanneksi ja pääkaupunkiseudun toinen nippu Kiekko-Espoo neljänneksi. Viimeisen pudotuspelipaikan nappasi KOOVEE ja KeuPa HT:n oli tyytyminen 11. sijaan. FPS ja Hokki pelaavat karsintasarjassa.

Jatkoaika kertasi viimeisen runkosarjakierroksen ottelutapahtumat ja listasi pudotuspelijoukkueet.

FPS–Kiekko-Espoo 5–6 vl.

Forssalaiset järjestivät viimeisen runkosarjaottelun kunniaksi kotiyleisölleen yllätyksen nappaamalla pisteen K-Espoolta. FPS jopa johti ottelua useampaan otteeseen, mutta espoolaiset nousivat aina tasoihin ja lopulta voittomaalikilpailussa Roope Elimäki takasi K-Espoolle lisäpisteen. Voiton myötä espoolaiset saavat puolivälieräsarjaan kotiedun, kun taas FPS hakee jälleen vauhtia karsintasarjasta. 

Illan pistetykkeinä kunnostautuivat tehot 0+4 iskenyt FPS-hyökkääjä Bryce Martin sekä helmikuun pelaajaksi valittu K-Espoon Noel Pietilä, joka nakutti tehot 2+1. Alex Mäkelä torjui forssalaisten maalilla peräti 35 kertaa, kun Jani Lampinen selvisi 17 kopilla.

Hokki–Kiekko-Pojat 2–4

Hokki ei kotonaan voinut mitään joensuulaisvieraille, kun tilanne oli jo toisen erän jälkeen 0–3. Janne Jokinen iski kolmannessa erässä kotijoukkueelle vielä kaksi maalia, mutta jo ennen sitä Jasper Viitala ehti alivoimalla viedä vieraat neljän maalin johtoon. Ottelu oli siisti, eikä ylilyöntejä nähty. Kajaanilaisille oli jo ennen ottelua selvää, että he karsivat paikastaan Mestiksessä, kun taas JoKP nousi voiton myötä sijalle seitsemän ja joukkue saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa KOOVEEn Tampereelta.

IPK–RoKi 7–2

IPK kruunasi runkosarjan voiton tyylipuhtaalla voitolla RoKista. Kotiyleisö sai jo avauserässä makeaa mahan täydeltä, kun IPK iski erään viisi maalia, joista kaksi syntyi ylivoimalla. Lauri Huhdanpää löi rovaniemeläisten kavennuksen ajassa 19.25, mutta ottelun voittaja oli jo selvä ensimmäisen 15 minuutin jälkeen. RoKin Lauri Heino sai viiden minuutin pelin jälkeen 2+10-minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta ja yhteensä rovaniemeläisille vihellettiin rangaistuksia 36 minuutin edestä.

Alex Berardinelli iski tehot 1+2 ja kahden tehopisteen miehiä olivat IPK:sta Santeri Suomalainen, Juuso Arola, Luukas Kallioinen, Austin Alger, Leo Ring ja Viljam Sandvik. Siirtotakarajalla Iisalmeen siirtynyt Ring voitti pistepörssin seitsemän pisteen erolla, kun hän nakutti peräti tehot 20+45.

Ketterä–KeuPa HT 6–0

Ketteräkin näytti vielä viimeisessä runkosarjan koitoksessa sen, miksi se ansaitsi kakkossijansa, kun se kaatoi KeuPa HT:n puhtaasti maalein 6–0. Reima-Ville Roos joutui kuitenkin tekemään paljon töitä nollapelinsä eteen, sillä hän torjui 32 kiekkoa eikä Emil Kangasniemen rangaistuslaukauskaan uponnut selän taakse. Mikko Haaparanta iski hattutempun ja Eetu Paasovaara, Jimi Rönkkönen ja Aleksi Sinkkonen säestivät kahdella syöttöpisteellään.

KeuPa HT jäi kahden pisteen päähän pudotuspeleistä. Toisaalta karsimaankaan ei tarvinnut lähteä, joten keuruulaiset aloittavat kesälomansa ensimmäisinä. Ketterä jää vielä odottamaan puolivälierävastustaan, joka tulee olemaan ensimmäisen kierroksen voittanut ja runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue.

KOOVEE–Hermes 3–4 vl.

KOOVEE laittoi kotonaan vielä Hermeksen tiukoille, kun mittelö päättyi vasta voittomaalikilpailun jälkeen vieraiden eduksi. Kotijoukkue meni kahdesti ottelun aikana johtoon, mutta Hermes iski toisessa erässä kolme maalia ja tuli rinnalle sekä paineli lopulta myös ohitse. Samu Markkula kuitenkin löi lukemiksi 3–3 ajassa 50.03.

Ottelu oli tasainen sekä aloitusvoittojen että rangaistusminuuttien osalta. Hermes laukoi kuitenkin paljon kotijoukkuetta ahkerammin, kun ottelun jälkeen laukaisutilastot näyttivät lukemaa 28–55 ja Verneri Virtanen KOOVEE-maalilla torjui 32 kertaa Jesse Haukan 15 koppia vastaan. Voittomaalin iski Arttu Lausniemi. KOOVEE kohtaa ensimmäisellä kierroksella Kiekko-Pojat ja Hermes saa puolivälierävaiheessa vastaansa Jokerit.

TUTO–Kiekko-Vantaa 3–2 ja. 

Myös TUTOn ja Kiekko-Vantaan mittelö eteni varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalle tasalukemissa. Toisin kuin illan kahdessa muussa kamppailussa, ratkaisu nähtiin jatkoajan aikana, kun Karri Forsblom iski illan toisellaan TUTOlle voiton. Kotijoukkue osoitti sitkeyttään tulemalla ottelun aikana kahdesti tasoihin. Se myös kesti viimeisessä erässä nappaamansa rangaistukset yhtä lukuun ottamatta. Liigasta lainalle Turkuun tullut puolustaja Aleksi Anttalainen yritti ottelussa myös ilmaveiviä.

Ottelun tähtiä olivat Forsblom sekä Joel Kerkkänen, sillä he nakuttivat tehot 2+1 ja 0+2. Vantaalaisten riveistä Okko Kangasniemi iski 1+1 ja nousi pisteidensä myötä pistepörssin toiselle sijalle. TUTO kohtaa viime kauden tapaan puolivälierävaiheessa K-Espoon ja K-Vantaa joutuu hakemaan vauhtia ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta, kun se kohtaa RoKin. 

Pudotuspeliparit

Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät jo lauantaina, kun käyntiin polkaistaan ensimmäinen kierros, jossa kohtaavat sijoille seitsemän ja kymmenen päätyneet Kiekko-Pojat ja KOOVEE sekä runkosarjan kahdeksas ja yhdeksäs, eli K-Vantaa ja RoKi.

Ensimmäiseltä kierrokselta matka jatkuu kahdella voitolla puolivälierävaiheeseen, joka käynnistyy ensi viikon torstaina 14. maaliskuuta, jolloin kaukalossa nähdään kaikki siinä vaiheessa jäljellä olevat kahdeksan joukkuetta. IPK ja Ketterä odottavat vielä vastustajiaan, mutta kaksi muuta paria neljännesfinaaleissa ovat Jokerit–Hermes ja K-Espoo–TUTO. Puolivälierävaiheesta eteenpäin vaaditaan jatkoonpääsyyn aina neljä voittoa.

Ensimmäinen kierros

Kiekko-Pojat–KOOVEE
K-Vantaa–RoKi

Puolivälierävaihe

IPK–heikommin sijoittunut ensimmäisen kierroksen joukkue
Ketterä–paremmin sijoittunut ensimmäisen kierroksen joukkue
Jokerit–Hermes
K-Espoo–TUTO

» Lähetä palautetta toimitukselle