Nuorilta Leijonilta vahva alku – Slovakia kaatui vakuuttavasti ensimmäisessä harjoitusottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jere Lassilan tehokkuus johdatti Nuoret Leijonat voittoon.
Nuoret Leijonat aloitti MM-kisataipaleensa harjoitusottelulla Slovakiaa vastaan. Alkukankeuden jälkeen tehokkuus ja ripeäjalkaisuus alkoivat tuottamaan tulosta, eikä Slovakia kyennyt yhtä tasoitusosumaa enempää pysymään perässä. Nuoret Leijonat otti voiton lukemin 5−1.

Sekä Noa Vali ja Samuel Urban ottivat erinomaisia torjuntoja läpi ottelun. Vali ei avauserässä kovaan kiekkosateeseen joutunut Urbaniin verrattuna. Slovakia sai kuitenkin erinomaisen paikan Peter Repčíkin saatua kiekon haltuun Valin nenän edessä, mutta TPS-vahti koppasi kylmän viileästi pelivälineen hanskaansa. Repčík antoi suomalaiselle kehut kopauttamalla mailanlavalla patjaan.

Toisessa erässä Nuoret Leijonat jatkoi samaa rataa, ja Kasper Halttusen esityöstä Jere Lassila onnistui iskemään avausmaalin. Johtoa ei kauaa saatu aluksi juhlia, kun vain 51 sekuntia myöhemmin Alex Šotekin laukaus yllätti Valin ja nosti lukemat tasoihin.

Tasatilanne ei kuitenkaan ollut pitkäikäistä, kun seuraavalla peliminuutilla Suomi iski kahdesti. Ensin Lenni Hämeenaho laukoi Urbanin torjuman irtokiekon verkkoon ja 34 sekuntia myöhemmin Lassilan tarjoilusta Aleksanteri Kaskimäki onnistui tuplaamaan johtoaseman. Hämeenahon maaliin syöttöpisteen saivat Konsta Helenius ja Janne Naukkarinen.

Nuorten Leijonien kolmas ylivoimayritys kantoi hedelmää, kun kentälliset ottivat aiemmasta kahdesta yrityksestä opiksi ja tekivät erikoistilannepelaamisestaan suoraviivaisempaa. Nopeasta aloitusvoitosta Kasper Kulonummi lähetti kiekon maalia kohti, ja Lassila ohjasi kiekon Urbanin selän taakse.

Erikoistilanteissa Nuorten Leijonien valmennus käytti hyökkääjiä ja puolustajia jokaisesta kentällisestä. Avauserän fyysisessä pelaamisessa kolmosketju Jani NymanOiva KeskinenRasmus Kumpulainen oli vahvasti esillä, ja ketju sai myös kunnian tehtailla joukkueen viidennen maalin. Keskisen iskemä maali jäi ottelun viimeiseksi osumaksi.

Lassilan kakkoskentällinen Halttusen ja Kaskimäen siivittämänä sai tehokkaan alun tosipelejä kohti. Neloskentän Jesse KiiskinenSamu BauEmil Hemming pääsivät ajoittain kokeilemaan siipiään puolin ja toisin. Ottelun jälkeen pelattiin vielä kymmenen minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan, jossa Kumpulainen onnistui ainoana maalinteossa.

Nuoret Leijonat ottelevat harjoitusottelun merkeissä seuraavan kerran torstaina, kun vastaan asettuu Tšekki. 

Jatkoajan kentälliset:

Naukkarinen−Hemming
Kärki

Keskinen−Nyman
Salin

Bau−Kumpulainen
Kulonummi

Halttunen−Kiiskinen

» Lähetä palautetta toimitukselle