SaiPa-vahti Jan Lukášin sopimus purettu – oma kasvatti Henri Kiviaho tilalle

LIIGA / Uutinen
Lukáš ehti pelata tällä kaudella SaiPan maalilla kahdeksan ottelua.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
SaiPa ja maalivahti Jan Lukáš ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Lukáš siirtyy Mountfield HK:n riveihin, ja pelaajavaihdossa SaiPaan saapuu maalivahti Henri Kiviaho.

Kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 82,9 lappeenrantalaisten maalilla tällä kaudella torjunut Jan Lukáš jättää SaiPan taakseen. Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Lukáš siirtyy Tšekin pääsarjassa pelaavan Mountfield HK:n riveihin. Samaisesta seurasta pelaajavaihdossa SaiPan maalille saapuu lappeenrantalaissyntyinen Henri Kiviaho.

– Valitettavasti Janin osalta ei pelaajan eikä seuran odotukset täyttyneet. Hienoa saada oman seuran kasvatti maailmalta kotiin ja hän on osoittanut omilla otteillaan pystyvänsä pelaamaan voittavalla tasolla Tšekin Liigassa. Saamme yhdessä Piiroisen kanssa tasapainoisen ja kilpailukykyisen maalivahtikaksikon loppukaudeksi, kommentoi urheilujohtaja Harri Aho.

29-vuotias SaiPan kasvatti on aiemmin pelannut urallaan 71 Liiga-ottelua KalPan, Ilveksen ja Ässien riveissä. Mestiksessä otteluja on takana 45. Suomessa pelattujen vuosien jälkeen Kiviaho on esiintynyt Slovakiassa ja Tšekissä.

Slovakiassa torjuntaprosentti oli 43 ottelussa 91,5 ja viime kaudella Tšekin pääsarjassa vastaava lukema oli 92,5. Tällä kaudella Kiviaho on pelannut viisi ottelua Mountfield HK:ssa ja kaksi ottelua Tšekin toiseksi korkeimmalla tasolla SC Kolinin riveissä.

Kiviaho liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle