Kanadan karvaus puri Suomen kiekkoa pomputtaneeseen puolustukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Blackwood antautui avauserässä kerran.
Suomi on ensimmäisen erän jälkeen puolivälierässä 1-2-tappiolla Kanadaa vastaan.

Nuorten MM-kisojen puolivälierä Suomen ja Kanadan välillä käynnistyi kotijoukkueen kannalta nihkeästi, kun Kanada pääsi ensimmäisessä erässä jo 2-0-johtoon.

Ensin Travis Konecny pääsi viemään Kanadan johtoon joukkueensa päätypelin seurauksena. Dylan Strome lisäsi johdon jo kahteen maaliin, kun Suomen maalivahti Veini Vehviläinen ei saanut suljettua edessään pomppinutta kiekkoa alleen.

Suomella oli toistuvasti vaikeuksia Kanadan kahdessa aallossa pelinavaukseen painetta luoneen karvauksen kanssa. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin kuitenkin lukemissa 1-2, kun Patrik Laine kavensi Suomen kannalta elintärkeällä hetkellä laukauksellaan. Maali syntyi Kanadan kiekonmenetyksen seurauksena vain 11 sekuntia ennen erän päätöstä.