Markku Tähtinen palaa Poriin

LIIGA / Uutinen
Ässistä tammikuussa 2003 kovalla kohulla lähtenyt Markku Tähtinen palaa kotiin. Taitosentterinä tunnettu porilainen on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Tiistaina 29 vuotta täyttäneen Markku Tähtisen evakkoaika kesti reilut neljä vuotta. Kolmen Lukko- ja yhden Skellefteå-kauden jälkeen mies palaa Ässien riveihin rakentamaan uralleen uutta nousua.

- On erittäin kiva tulla takaisin kotiin. Tiesin jo lähtiessäni, että haluan tulla takaisin Ässiin jonain päivänä. Ruotsin reissu oli hyvä kokemus, mutta kyllä Poriin palaaminen tuntuu erittäin hyvältä vaihtoehdolta, Tähtinen kommentoi ratkaisuaan.

Kaudella 2002-03 Tähtisen ura oli jyrkässä nousussa. Ässät rämpi kuitenkin pahoissa taloudellisessa ongelmissa, ja pudotuspelimahdollisuuden huvettua joukkueen ykkössentteri päätyi kauppatavaraksi. Ottaja sekä Ässien ahdingon helpottaja löytyi läheltä, kun Lukko osti maajoukkueeseen nousseen porilaisen.

Ässäkannattajat loikkauksellaan suivaannuttanut Tähtinen pelasi uransa toistaiseksi parhaimman kauden Lukossa 2003-04. Silloin mies taituroi kettupaitojen ykkösketjussa tehot 8+32=40.

Aivan odotettuun kiitoon Tähtinen ei kuitenkaan Raumalla missään vaiheessa päässyt, vaan ura kääntyi lopulta pienoiseen laskuun. Erilaiset vaivat söivät tehoja ja roolia joukkueessa. Paremmin ei mennyt myöskään päättyneellä kaudella Elitserienin Skellefteåssa. Kakkossentterinä aloittanut porilainen putosi kauden edetessä pahimmillaan jopa nelosketjun laituriksi. Kaikkiaan hän saalisti Ruotsissa 52 pelissä tehot 3+9=12.

Ässät odottaa omalta pojaltaan suurta panosta niin tehojen kuin kokemuksenkin puolesta. Porissa Tähtinen saaneekin suuren roolin joko ykkös- tai kakkosketjusta.

- Täällä on tarjolla isompaa vastuuta kuin monella muulla paikkakunnalla olisi ollut. Haluan auttaa omaa
joukkuettani vuosien myötä kertyneellä kokemuksellani. Toivottavasti pystyn tuomaan leveyttä ratkaisijarintamaan, Tähtinen selvitti sekä omia että seuran odotuksia.

Kaikkiaan Ässillä on kasassa nyt 22 pelaajasopimusta. Haussa on vielä ainakin maalivahti sekä pari ison roolin hyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle