NHL: Boston ja Anaheim eivät suostuneet kesälomalle

Carolina ja Detroit olivat voiton päässä konferenssifinaaleista, mutta hävisivät yön otteluissa. Näin ollen kolme neljästä NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjasta venyy seitsemänteen otteluun.

Carolina ei onnistunut käyttämään toistakaan tilaisuuttaan sarjan katkaisemiseen Bostonia vastaan. Bruins nappasi voiton maalein 4-2 ja tasoitti sarjan lukemiin 3-3. Ratkaiseva seitsemäs ottelu on näin ollen edessä Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

– Olemme tehneet kovasti työtä koko kauden, jotta saisimme kotiedun. Nyt meillä on se, riemuitsi Boston-hyökkääjä Patrice Bergeron uutistoimisto AP:n mukaan.

Boston karkasi ottelussa kahden maalin johtoon reilussa viidessä minuutissa, kun Mark Recchi ja Steve Montador onnistuivat. Toisessa erässä Carolinan Matt Cullen kavensi, mutta Bostonin Marc Savardin ja Chuck Kobasew'n maaleilla Bruins pääsi kolmen maalin johdossa päätöserään. Sergei Samsonov onnistui kaventamaan ennen päätöserän puoliväliä, mutta lähemmäs Carolina ei päässyt.

– Uskon todella tähän joukkueeseen. Joskus se tarkoittaa sitä, että pitää sanoa epämiellyttäviä asioita joukkueelle, koska heiltä odottaa enemmän ja parempaa, pohti Carolinan valmentaja Paul Maurice.

Carolinan suomalaispelaajilla ei ollut paras mahdollinen päivä. Tuomo Ruudulle ja Jussi Jokiselle merkittiin tehotilastoon synkkä lukema -3. Joni Pitkänen selvisi yhdellä miinusmerkinnällä. Tehopisteitä ei kertynyt kenellekään.

Detroitin ja Anaheimin kohtaamisessa ensimmäisestä maalista vastasi Anaheimin Ryan Getzlaf. Detroitin Niklas Kronwall katseli toisessa erässä jäähyaitiosta, kun Getzlaf pääsi kiekkoon käsiksi maalin edustalla ja survoi kiekon Detroit-vahti Chris Osgoodin. Myöhemmin toisen erän aikana Getzlaf lähetti rannelaukauksen siniviivalta maalille ja Corey Perry pääsi ohjaamaan kiekon maalin edestä ohi Osgoodin.

Anaheimin suurin sankari seisoi jälleen maalinsuulla, sillä sveitsiläisvahti Jonas Hiller venyi ottelussa 38 torjuntaan. Ainoan kerran Hiller joutui antautumaan reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Detroitin ylivoima jauhoi tekopaikan Johan Franzenille, jolla oli helppo työ siirtää Jiri Hudlerin syöttö maalinedustalta sisään.

Loppuvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin vielä pienimuotoinen kahina. Viiden minuutin jäähyt tuomittiin tilanteesta Detroitin Pavel Datsjukille ja Brian Rafalskille sekä Anaheimin Scott Niedermayerille ja Corey Perrylle.

Detroitin Valtteri Filppula sekä Anaheimin Teemu Selänne ja Petteri Nokelainen jäivät ilman tehomerkintöjä.