NHL: Boston ja Detroit avausvoittoihin

NHL / Uutinen
NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella pelattiin avausottelut kahdessa sarjassa. Runkosarjassa paremmin menestyneet joukkueet olivat vahvempia ja saivat ensimmäiset kiinnitykset konferenssifinaalipaikkaan.

Detroitin ruotsalaispuolustaja Nicklas Lidström nousi joukkueensa sankariksi ottelussa Anaheimia vastaan. Lidström vei joukkueensa 3-2-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä ainoastaan 50 sekuntia. Anaheim ei tästä enää toipunut, vaan avausvoittoa juhli Detroit.

Lidström oli ottelussa muutenkin tehokas, sillä hän viimeisteli myös Detroitin toisen maalin ja antoi syötön ensimmäiseen, jonka teki toinen ruotsalainen Johan Franzen. Anaheimilta osuivat ottelun avausmaalin tehnyt Corey Perry sekä 2-2-tasoituksesta vastannut Teemu Selänne.

Kehut ottelun jälkeen keräsi luonnollisesti Lidström.

– Mielestäni hänen suurin taitonsa on se, että hän ei tee asioista vaikeita. Hän vain tekee yksinkertaiset asiat hyvin uudestaan ja uudestaan. Suuremmat ja fyysisemmät kaverit saavat ehkä enemmän huomiota, mutta Lidström vain pelaa peliä yksinkertaisesti, totesi Detroit-käskijä Mike Babcock uutistoimisto AP:lle.

Bostonin ja Carolinan välisessä ottelusarjassa Tim Thomas aloitti vahvasti Bostonin maalin suulla. Vezina-ehdokas torjui 26 laukausta ja kenttäpelaajat hoitivat lopun. Lopputulokseksi saatiin 4-1-voitto Bostonille.

Ottelun ratkaisevat vaiheet nähtiin toisen erän puolivälin tienoilla. Ajassa 27.21 Bostonin Marc Savard vei joukkueensa 2-1-johtoon. Pelikellon näyttäessä aikaa 32.41 oli Michael Ryderin vuoro osua ja Bruins karkasi jo kahden maalin johtoon. Päätöserässä Savard osui vielä toistamiseen. Avauserän maalit merkittiin Bostonin David Krejcille ja Carolinan Jussi Jokiselle.

– Pelasimme hyvin puolustuspäässä ja se auttoi meitä hyökkäyspelissä. Saimme kiekonriistoja keskialueella ja saimme sitä kautta yliotetta. Se on yksi vahvuuksistamme keskialueella ja tänään yritimme tukkia keskialueen ja pakottaa kiekonmenetyksiin, kertoi Bostonin Michael Ryder pelin jälkeen.

Teemu Selänteen ja Jussi Jokisen lisäksi suomalaisista tehoille pääsi Carolinan Joni Pitkänen, joka sai tililleen syöttöpisteen. Detroitin Valtteri Filppula ja Carolinan Tuomo Ruutu jäivät tehoitta. Anaheimin kolmikko Petteri Nokelainen, Petteri Wirtanen ja Petri Kontiola eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa.

Kierroksen tulokset ja sarjojen tilanteet

Boston-Carolina 4-1

Boston johtaa voitoin 1-0

Detroit-Anaheim 3-2

Detroit johtaa voitoin 1-0

» Lähetä palautetta toimitukselle