NHL: Jussi Jokinen ja Kris Letang jatkoaikasankareina

Pittsburgh ei päästänyt Washingtonia kolmen voiton karkumatkalle, vaan kavensi sarjan tilanteeseen 2-1. Carolina puolestaan otti toisen voittonsa Bostonista. Molemmissa otteluissa ratkaisut venyivät jatkoajalle.

Carolinassa ratkaisijaksi nousi komeaa pudotuspelikevättä pelaava kotijoukkueen Jussi Jokinen. Jokinen oli ensimmäisenä Sergei Samsonovin laukauksesta seuranneessa irtokiekossa ja sai hieman puolittaiseksi jääneellä osumalla sudittua kiekon ohi Boston-vahti Tim Thomasin. Myös Jokisen ketjukaveri Tuomo Ruutu oli vahvasti mukana maalin synnyssä, sillä hän blokkasi maalin edessä Bruins-pakki Zdeno Charan pois irtokiekosta. Jokisen ratkaisuosuma syntyi ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 62.48. Jokisen hyvät otteet ovat saaneet joukkuekaverit kehumaan miestä vuolaasti.

– Hän on meille täyttä kultaa tällä hetkellä. Jussi on tyyppi, joka nostaa tasoaan ja käyttää hyväkseen tilaisuutensa. Hän on ollut iso tekijä joukkueellemme aina saapumisestaan asti ja olemme todella iloisia, että hän on puolellamme, Carolinan maalivahti Cam Ward kehui jatkoaikasankaria seuran kotisivuilla.

Ottelun varsinaisella peliajalla Boston siirtyi avauserässä johtoon Milan Lucicin maalilla. Toisen erän lopulla Carolina nousi ensin tasoihin ja reilua minuuttia myöhemmin johtoon Eric Staalin ja Sergei Samsonovin osumilla. Jatkoaikaa tarvittiin konkarihyökkääjä Mark Recchin tasoitettua kolmannessa erässä.

Voittomaalin tehnyt Jokinen oli tyytyväinen ottelun tauottua.

– Viimeinen vuosi on ollut vaikeaa aikaa minulle, mutta nyt olen löytänyt itseluottamukseni. Kun luotat itseesi, saat hyviä asioita aikaiseksi jäällä, kertoi illan sankari.

Penguins kavensi ottelusarjan

Pittsburgh lähti omaan otteluunsa kahden voiton takaa-ajoasemasta Washingtonin voitettua ensimmäiset kaksi ottelua. Penguins kävi alle kahden minuutin päässä voitosta varsinaisella peliajalla, mutta ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström onnistui ylivoimamaalillaan tasoittamaan lukemiksi 2-2 ajassa 58.10. Aiemmin kolmannessa erässä Penguins oli siirtynyt johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa, kun Jevgeni Malkin onnistui ylivoimalla. Aikaisemmat maalit ottelussa viimeistelivät Pittsburghin Ruslan Fedotenko ja Washingtonin Aleksandr Ovetshkin.

Ensimmäisessä Penguins onnistui kuitenkin nappaamaan kipeästi kaipaamansa voiton. Viimeistelijänä toimi puolustaja Kris Letang, jolle maali oli kauden toinen pudotuspeleissä.

– Lähdimme epätoivoisista lähtökohdista. Taistelimme kovasti ja olisi ollut helppoa turhautua kaikista missaamistamme paikoista, mutta onnistuimme pitämään päämme kylminä. Uskoimme voittoon ja lopuksi saimme sen, Penguinsin kapteeni Sidney Crosby sanaili.