NHL: Kane ja Toews loistivat Blackhawksin rypistäessä jatkoon

Chicagon nuoret tähdet Jonathan Toews ja Patrick Kane olivat pääosassa, kun Chicago Blackhawks eteni jatkoon pudotuspeleissä. Washington Capitals käytti tilaisuutensa hyväksi ja tasoitti ottelusarjan.

Chicagossa pääosaan nousi kaksi nuorta miestä, joilla on edessään vielä loistava tulevaisuus: Patrick
Kane
ja joukkueen kapteeni Jonathan Toews. Kane nakutti hattutempun ja Toews takoi tehot
2+1. Huomattavaa on se, että Kane onnistui hattutempussaan alle neljäntoista minuutin peliajalla.
Luonnollisesti kummatkin olivat iloisia pelin jälkeen.

– Loistava fiilis. Koko kausi on ollut uskomaton meille kaikille, Kane hehkutti voittoa heti pelin jälkeen
uutistoimisto AP:lle.

Peli oli kolmanteen erään tullessa tasan 3-3, mutta kolmannessa erässä peli repesi ja kotijoukkue
vei sen nimiinsä 4-2. Ajassa 12.15 Daniel Sedin vancouverilaiset johtoon, mutta vain 45 sekuntia
myöhemmin Kane tasoitti, vajaan minuutin päästä Toewsin teki voittomaalin ja pari minuuttia myöhemmin
Kane sinetöi 7-5-lukemat, kun Chicago eteni ensimmäistä kertaa konferenssifinaaliin sitten vuoden 1995.
Siellä vastaan asettuu toisesta parista joko Anaheim Ducks tai Detroit Red Wings. Se on selvä, kumpi joukkue
olisi mieluisampi vastus Windy Cityn joukkueelle. Asiaa kysyttiin myös Kanelta ja vastasi hymyillen vanhan
kiistakumppanin.

– Mikä olisikaan parempaa kuin Wingsin ja Blackhawksin välinen sarja, Kane jatkoi.

Myös vuonna 1995 vastassa oli nimenomaan Detroit, joka sittemmin eteni Stanley Cupin finaaliin asti
vain hävitäkseen silloin suoraan New Jersey Devilsille otteluvoitoin 4-0. Red Wings johtaa Anahemia
voitoin 3-2.

Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin maali-iloittelun lomassa Chicagolta onnistuivat Adam Burish ja Kris Versteeg. Vancouverilta Daniel Sedin teki kaksi, maalinteon pelissä aloittanut Mason Raymond,
puolustaja Shane O'Brien sekä Mats Sundin. Sami Salo oli ainoa suomalainen pelissä ja saalisti yhden syöttöpisteen 22 minuutin peliajalla. Nikolai Habibulin kotijoukkueen maalilla torjui 33 kertaa. Vastapäädyssä Roberto Luongo torjui 30 laukauksesta vain 23 kertaa ja sen näki miehestä ottelun jälkeen.

– Ottelu oli aika avointa peliä, mutta minun olisi pitänyt kyetä torjumaan paremmin. Seitsemään päästettyyn
maaliin ei oikein voi olla tyytyväinen... en auttanut tarpeeksi joukkuetovereitani, Luongo sanoi allapäin.

Trilleri idässä

Myös toisessa konferenssissa nähtiin dramaattinen näytös, kun Washington Capitals sai pelattua itselleen vielä yhden mahdollisuuden. Ratkaisijaksi nousi David Steckel, joka pudotuspelien kolmannella maalillaan ratkaisi voiton Capitalsille, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu kuutisen minuuttia. Kummankin joukkueen supertähdet jatkoivat loistamistaan myös kuudennessa pelissä ja se kirvoitti kommentteja muun muassa Washingtonin päävalmentaja Bruce Boudreaulta.

– Kumpikin on aivan uskotamon (Aleksandr Ovetshkin ja Sidney Crosby), mutta mielestäni Jevgeni Malkin on yhtä uskomaton. He pelaavat
sellaisella tasolla, ettei kukaan muu pysty vastaamaan siihen, koska he ovat niin ylivoimaisia.
Jollen itse olisi penkin takana valmentamassa, nauttisin suuresti katsellessani heitä. Luulen, että
moni odottaa jo vesi kielellä ratkaisevaa peliä, Boudreau sanoi.

Ovetshkin ja Malkin antoivat ottelussa kolme syöttöä ja Sidney Crosby teki tehot 1+1. Crosbyn maalilla
Pittsburgh tuli tasoihin, kun peliä oli jäljellä hieman yli neljä minuuttia. Viktor Kozlov teki
Capitalsille kaksi maalia. Simeon Varlamov jatkoi hyviä otteitaan Washingtonin maalilla torjuen
38 laukausta, kun virkaveli Marc-Andre Fleury torjui vain 18 kertaa.