NHL: Penguins murskasi Capitalsin haaveet

Pittsburgh Penguins varmisti toisena joukkueena paikkansa NHL:n konferenssifinaaleissa. Seitsemään peliin venyneen sarjan viimeisessä ottelussa Penguins voitti Washington Capitalsin maalein 6-2.

Capitalsilla oli ottelun avauserän ensimmäisen puoliskon aikana kaksi oivaa tilaisuutta siirtyä johtoon. Penguinsin maalilla hienon ottelun pelannut Marc-Andre Fleury onnistui kuitenkin masentamaan Aleksandr Ovetshkinin kahdesti. Ensin Fleury pysyi mukana Ovetshkinin läpiajoharhautuksessa. Hieman myöhemmin Fleury sai onnekkasti mailan vartensa Ovetshkinin yläkulmaa kohti lähteneen laukauksen eteen.

Penguins käytti omat tilaisuutensa tehokkaammin. Sidney Crosby viimeisteli ottelun avausmaalin ylivoimalla maalin edestä ja vain kahdeksan sekuntia myöhemmin konkarihyökkääjä Craig Adams viimeisteli toisen Penguins-osuman. Makeaan paikkaan tullut maali oli siirtorajan kynnyksellä siirtyneen Adamsin ensimmäinen Penguins-paidassa.

Toisessa erässä Penguins riuhtoi lopullisesti karkuun. Erä oli vanhentunut vain 28 sekuntia, kun Bill Guerin laukoi Penguinsin kolmen maalin johtoon. Ajassa 22.12 Kris Letangin lyöntilaukaus ohitti Capitals-vahti Simeon Varlamovin, joka ei pystynyt jatkamaan loistokkaita pudotuspeliotteluitaan ratkaisupelissä.

Suurimmillaan Penguins-johto oli 5-0. Viidennestä Pittsburgh-osumasta vastasi Jordan Staal. Capitals sai puoli-ilmaisen kavennusmaalin vajaat kaksi minuuttia ennen toisen erän päättymistä, kun Fleury hukkasi kiekon maalin takana Ovetshkinille, joka käänsi pelivälineen tyhjänä ammottaneeseen Penguins-maaliin. Ote siirtyi maalin myötä loppuerän ajaksi Capitalsille, mutta lisäosumiin se ei pystynyt.

Kolmannen erän alussa Washingtonin Brooks Laich sai 2+2-minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Crosby viimeisteli illan toisen osumanasa läpiajosta rangaistuksen aikana. Laich pääsi jäähynsä jälkeen vielä kaventamaan tilanteeksi 6-2, mutta lähemmäksi Capitals ei päässyt, vaan voitto ja paikka idän finaaleissa meni Pittsburghille. Yksi Penguinsin voiton tae oli pysyminen pois jäähypenkiltä. Penguinsille ei nimittäin tuomittu ottelussa ainuttakaan rangaistusta.