NHL: Sami Salo pelasti Vancouverin

Vancouver Canucks kukisti pudotuspelien toisen kierroksen ensimmäisessä kohtaamisessa Chicago Blackhawksin lukemin 5-3.

Kahden erän jälkeen Vancouverin voitto näytti jo varsin selvältä, kun kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen
johtaessa 3-0. Erän edetessä Blackhawks näytti kuitenkin kyntensä ja nousi rajun taistelun ansiosta tasoihin.
Vierasjoukkueen yli-innokas hyökkääminen kostautui kuitenkin pahemman kerran, kun ottelua oli jäljellä
enää hieman yli minuutti.

Kris Versteeg antoi hyökkäyspäässä syötön, jonka Vancouver onnistui katkaisemaan ja pääsi vastahyökkäykseen. Mason Raymond ampui, Nikolai Habibulin Chicagon maalilla torjui, mutta Sami Salo pääsi jälkitilanteensta lyömään kiekon tyhjään maaliin.

– Liityin vain vastahyökkäykseen ja yleensä silloin tapahtuu hyviä asioita, kun pysähtyy maalin eteen, Salo kertasi maaliin johtanut tilannetta.

Salon lisäksi Canucksin maaleista vastasivat Pavel Demitra, Henrik Sedin, Ryan Kesler
sekä Ryan Johnson, joka pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Chicagon kahdesta ensimmäisestä maalista
vastasi Patrick Kane. Dave Bolland teki tasoitusmaalin. Ottelun viimeiset minuutit jättivät
Chicagon päävalmentaja Joel Quennevillelle pohdittavaa.

– Puolustajien osallistuminen hyökkäämiseen on hyvä juttu, mutta meidän täytyy huomioida, mihin harhasyötöt ja
siitä johtuvat vastahyökkäykset saattavat johtaa. Hieno comeback, mutta loppu oli pettymys, Quenneville
sanoi.

Vancouverin valmentaja Alain Vigneault oli helpottunut lopputulokseen.

– Loppujen lopuksi onnistuimme löytämään keinon voittaa ja se on ainoa, mikä merkitsee.

Kummankin joukkueen maalivahdit esittivät ottelussa muutamia huipputorjuntoja puolin ja toisin. Kaikkiaan
Habibulin torjui 22 kertaa ja Roberto Luongo Canucksin maalilla 28 kertaa.

Maalin lisäksi Sami Salo keräsi yhden plussan ja pelasi 21 minuuttia.