NHL:n pudotuspelit: Anaheim kahden voiton päässä konferenssin finaaleista

Anaheim Ducks voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen ensimmäisen kotiottelunsa sarjassa Detroit Red Wingsiä vastaan. Vancouver Canucks kellisti sen sijaan vieraissa Chicago Blackhawksin ja siirtyi 2-1-johtoon ottelusarjassa.

Anaheimin Jonas Hiller torjui 45 kertaa ja takasi joukkueelleen tärkeän voiton sarjan kolmannessa ottelussa Detroitia vastaan. Dramatiikkaa ei ottelusta puuttunut sillä pelin viime sekunneilla Red Wings sai survottua kiekon Hillerin taakse, mutta tuomari oli ehtinyt viheltää pelin jo poikki, koska ei nähnyt pelivälinettä. Tasoitusmaali jäi siis vain Detroitin haaveeksi ja voitto kirjattiin Anaheimille lukemin 2-1.

– Näin kiekon maaliviivalla ja tökkäsin sen sisään. Tuomari puhalsi pilliin kuitenkin samaan aikaan, kun osuin kiekkoon. Tällaista tapahtuu joskus, mutta se on turhauttavaa, sanoi monen mielestä ryöstetyksi tullut Red Wingsin Marian Hossa.

Ducks-maalivahti myönsi, että kyseessä oli hätäinen vihellys pillipiiparilta.

– Näin uusinnan jälkeenpäin ja mielestäni se oli turhan aikainen vihellys. Olimme siinä onnekkaita, mutta toisaalta taistelimme erittäin hyvin koko 60-minuuttisen, joten ansaitsimme onnemme, sanoi sveitsiläissensaatio Hiller.

Ottelu oli avauserää laskematta Red Wingsin hallintaa, sillä vierailijat veivät laukaukset nimiinsä peräti 46-23. Pelin avausmaalista vastasi toista Stanley Cupiaan havitteleva Teemu Selänne, joka sai läpiajoonsa loistavan syötön Ryan Carterilta. Selänne teki tyylilleen uskollisena kovassa vauhdissa harhautuksen rystylle ja nosti kiekon ohi Detroit-vahti Chris Osgoodin. Avauserässä ei muita maaleja syntynyt muutamista erikoistilanteista huolimatta.

Toisen erän alkupuoliskolla Scott Niedermayer vei kotijoukkueen ylivoimalla jo 2-0-johtoon. Red Wingsistä jäähyllä tuolloin istui Brad Stuart, joka joutui estämään Anaheimin Drew Milleriä. Kuusi minuuttia tuosta, samainen Niedermayer joutui jäähyaitiosta todistamaan Detroitin kavennusta, kun viime kauden parhaana pudotuspelipelaajana palkittu Henrik Zetterberg survoi maalin kulmalta lukemat tilanteeseen 2-1.

Kolmannessa erässä Detroit tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Anaheimin puolustus ja Hiller kestivät. Rummutus oli hurjaa, sillä laukaukset menivät vierailijoille 18-3. Lopussa Red Wings sai vihdoin kiekon kotijoukkueen maaliin, mutta maali siis hylättiin. Näin loppunumeroiksi jäi kotijoukkueelle voitolliset 2-1 ja ottelusarja on samoin lukemin nyt Anaheimin hallussa. Ducks on kahden voiton päässä läntisen konferenssin finaaleista. Paikka olisi joukkueelle kolmas viimeisen neljän kauden aikana.

Vancouver Canucks voitti vieraskentällä Chicago Blackhawksin ja siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoasemaan. Canucks ehti mennä ottelun puolivälissä jo 3-0-johtoon, kun Mason Raymond, Steve Bernier sekä Henrik Sedin tekivät maalin mieheen. Blackhawks kavensi toisen erän loppupuoliskolla vierailijoiden johdon kahteen maaliin, kun Brian Campbell laukoi siniviivasta kiekon vastustamattomasti ohi jälleen kerran loistavasti torjuneen Roberto Luongon. Ottelun loppulukemiksi jäi kuitenkin 3-1, koska Blackhawks ei onnistunut enää saamaan kiekkoa ohi Luongon.

Ottelusarja jatkuu seuraavaksi sarjan neljännellä ottelulla, joka pelataan Chicagossa.

Vancouverin suomalaispuolustaja Sami Salo ei pelannut loukkaantumisen vuoksi. Detroitin Valtteri Filppula pelasi sen sijaan viisitoista minuuttia tappiollisessa ottelussa Anaheimia vastaan, mutta ei saanut tehomerkintöjä.

Anaheim-Detroit 2-1

Ducks johtaa ottelusarjaa lukemin 2-1

Chicago-Vancouver 1-3

Canucks johtaa ottelusarjaa lukemin 2-1