NHL:n pudotuspelit: Blackhawks tasoitti puntit

Chicago Blackhawks otti tärkeän vierasvoiton Vancouver Canucksista ja tasoitti ottelusarjan 1-1-tilanteeseen. Washington Capitals vei sen sijaan ensimmäisen ottelun nimiinsä sarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin ja Penguinsin Sidney Crosbyn kohtaamista on hehkutettu pohjoisamerikkalaisessa mediassa. Miesten välillä oli kitkaa jo runkosarjassa, joten alkanut pudotuspelisarja on herkullinen paikalliselle medialle.

Kotiedun turvin pelaava Capitals otti ensimmäisen kiinnityksen voittamalla Pittsburghin niukasti lukemin 3-2. Sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattu ottelu oli laukausten valossa vierasjoukkue Penguinsin hallintaa. Laukaukset kirjattiin lukemin 26-36. Ottelun ykköstähtenä palkittiinkin tulokasvahti Simeon Varlamov, joka on ryöstänyt ykköstorjujan paikan Jose Theodorelta.

Varlamov esitti huikean torjunnan toisen erän lopulla, kun mies pysäytti maaliviivalta Crosbyn laukauksen. Kanadalaistähti ehti jo tuulettaa osumaansa, mutta Varlamov veti pidemmän korren.

- Olin jo poissa torjunta-asemasta, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kun venyttää maila maaliviivan päälle ja kiekko sattui osumaan siihen, myönsi Varlamov ottelun tauottua.

Kolmanteen erään lähdettiin 2-2-tasalukemista. Ratkaiseva voittomaali nähtiin jo erän toisella minuutilla kun kakkosketjun laitahyökkääjä Tomas Fleichmann pääsi tekemään pudotuspelien toisen maalinsa. Hyvän esityön maaliin tarjoilivat kiekon alueelle tuonut Aleksandr Semin sekä Fleichmannille kiekon toimittanut Ruotsin Nicklas Bäckström.

- Minun piti mennä vaan maalille ja nostaa kiekko ohi maalivahdin. On hyvä, että me alempien ketjujen pelaajat onnistumme maalinteossa ja otamme näin painetta ykkösketjun miehiltä pois, sanoi Fleischmann.

Penguins ei saanut tasoitusta enää aikaiseksi, vaikka pääsi kahdesti yrittämään kolmatta maalia ylivoimalla. Näin ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen kirjattiin Capitalsille lukemin 3-2.

Chicagolle tärkeä vierasvoitto

Vancouver Canucksin ja Chicago Blackhawskin toinen kohtaaminen oli kuuma kamppailu, jossa jäähyjä jaettiin toista sataa minuuttia. Avausottelun nimiinsä vienyt Vancouver sai otteluun loistavan alun, kun se meni kahdella ylivoimamaalilla jo 2-0-johtoon avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Maaleista vastasivat lyöntilaukauksilla puolustajat Sami Salo sekä Aleksandr Edler.

Toinen erä oli kuitenkin totaalista Chicagon hallintaa. Vierailijat veivät laukaukset nimiinsä 13-5 ja maalit lukemin 3-0. Ensin Patrick Sharp kavensi maalieroa yhteen ja vain kolme minuuttia tästä sama mies tälläsi ylivoimalla kiekon siniviivasta vastustamattomasti ohi Roberto Luongon tasoittaen lukemat 2-2:een.

Patrick Kane sai erän loppupuolella jäähyn koukkaamisesta, mutta kesken Canucksin ylivoimapelin Chicagon hyökkääjä Dave Bolland sai loistavan syötön Duncan Keithiltä, joka vapautti Bollandin läpiajoon. Erinomaisen harhautuksen jälkeen Luongo oli voimaton ja Chicagon meni alivoimamaalilla 3-2-johtoon.

Kolmannen erän alussa Chicago lisäsi höyryä ja otti kotijoukkueelta luulot pois. Ensin tappelijana tunnettu Ben Eager vei vierailijat kahden maalin johtoon ja kolme minuuttia tästä Kane vei Chicagon jo 5-2-johtoon. Kolmannen erän puolivälin jälkeen alkoivat rähinät, jossa erilaisista väkivaltaisuuksista jaettiin joukkueille kymmeniä minuutteja jäähyjä. Ottelun lopussa molemmat joukkueet tekivät vielä maalin mieheen ja näin loppulukemiksi kirjattiin 6-3.

Suomen Sami Salo loukkasi itseään ja puolustaja joutui jättämään ottelun kesken.

- Tarvitsemme Samia, mutta hänen poissaolonsa ei ollut syy tappioomme tänään. Chicago oli tänään parempi joukkue, sanoi Canucks-puolustaja Shane O’Brien.

Washington-Pittsburgh 3-2

Washington johtaa otteluvoitoin 1-0

Vancouver-Chicago 6-3

Ottelusarja tasan 1-1