Kumman tehokkuus herää henkiin?

LIIGA / Ennakko
Sport on napannut täydet pisteet aiemmista kohtaamisista.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Mikkelin Jukurit saapuvat toisen kerran Vaasaan. Ottelussa kohtaavat joukkueet, joiden pistesaldo on viime aikoina kasvanut heikosti.

Edelliseen kymmeneen otteluun Jukurit ovat onnistuneet voittamaan vain kahdesti, ja pisteitä on kertynyt tilille vaivaiset seitsemän. Sportilla ei paljoakaan paremmin ole kulkenut, voittoja kolme ja pisteitä yhteensä otteluiden verran.

Pelillisesti Jukurit on pystynyt ihan hyviin suorituksiin, mutta tehottomuus on todella iso ongelma ja juuri se on tiukkoja yhden maalin pelejä kääntänyt vastustajalle. Kokoonpanoissa tuskin suuria muutoksia on materiaalin kapeuden takia. Miika Koivisto saapunee maajoukkuekomennukselta takaisin mikkeliläisten riveihin, mikä on elintärkeää ylivoiman ja pelin avaamisen kannalta. 

Edellinen vieraskiertue Sportilla ei tarjonnut juurikaan matkaeväitä paluuta varten; voittomaalikisan tappio jalkapallolukemin Helsingissä, ja TPS oli jälleen liian suuri vastus vaasalaisille. Filip Riska vastasi matkan ainoasta maalista, ja maalivahti Mika Järvinen piti joukkueen kiinni voitossa kummassakin ottelussa. 

Molempien leirien avain voittoon perustuu kovan ja onnistuneen puolustustyöskentelyn kautta, joten todennäköisesti luvassa on tasaväkinen, kamppailuhenkinen ja vähämaalinen ottelu. Tunnetaso ja panokset ovat kohdillaan, sillä kummallekin joukkueelle pisteet pönkittävät asemaa pudotuspeliviivalla.

Tilastopoiminta

Edellisistä otteluista tehokkaimmat pelaajat:

Jukurit:

Koivisto, 0+2

Zach Budish, 1+1

Sport:

Olavi vauhkonen, 2+0

Ville Viitaluoma, 1+1

Ari Gröndahl, 0+2

Seuraa Heitä

Zach Budish #18 |

Laitahyökkääjä

Uutterasti työtä tekevä hyökkääjä, joka ei ole jäänyt ketjukaveriensa Henrik Koiviston ja Teemu Tallbergin varjoon.

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Maalitilikin on alkanut pikku hiljaa nousemaan, eikä kovaotteinen sentteri ole huonosti tällä kaudella pelannut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ei mitään maalijuhlaa
Kahden tappiokierteessä kulkevan joukkueen kohtaamiselta kannattaa tuskin odottaa maali-ilottelua. Jukurit on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan viisi maalia, Sport puolestaan viimeisessä kuudessa ottelussaan yhdeksän maalia. Tappioputkia vertailtaessa Jukurit vie neljällä ottelullaan pidemmän korren. Sportilla on ottelussa kotietu, joten vaasalaiset lähtevät lievänä ennakkosuosikkina iltaan.
1 2
1