KooKoo nousi ja niisti Ässien nenän

LIIGA / Raportti
Leland Irving nousi tiistaina suureen rooliin Ässien kaadossa.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Ässät ja KooKoo rakensivat tiistai-illalle viihdyttävän jääkiekko-ottelun. Mukaan mahtui tappelu, seitsemän maalia, loukkaantumisia ja onnistunut kiri kahden maalin takaa-ajosta. KooKoon peli piristyy entisestään uuden valmentajan komennossa.

Kouvolan KooKoo kävi hakemassa tyylikkään vierasvoiton Porin Ässistä, kun joukkue kaatoi tiistai-illan kamppailussa patanutut selvin numeroin. Ässät jäi alun puristuksen jälkeen lopulta pahasti jalkoihin. KooKoo sen sijaan pelasi ehjän esityksen ja jatkoi voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Ässille ilta oli karmaiseva. Sen lisäksi, että joukkue johti avauserässä kahdella maalilla ja hävisi lopulta kolmella, niin Simon Suoranta tappeli itsensä suihkuun toisen erän alkupuolella ja poistui kättään pidellen. Toisen erän lopussa Niko Ojamäki otti taklauksen vastaan alivoimalla ja poistua pukusuojaan. Lopulta KooKoon kolmannen maalin jälkeen Matti Kuparinen puhui itselleen käytösrangaistuksen. Hetkellä, jolla joukkue tarvitsi kaikkia pelaajiaan.

− Ei meillä ollut tänään kärsivällisyyttä, ja siitä seurasi sitten miehistövaje, ässävalmentaja Jyrki Aho summasi.

KooKoon onni oli illan ottelussa tolpat ja mies niiden välissä. Ässät laukoi ensimmäisessä erässä neljä kertaa tolppaan, niistä kaksi lähti Antti Kerälän lavasta. Tarvittavat otti varmasti kiinni Leland Irving, joka sai kehuja myös valmentajaltaan Tuomas Tuokkolalta.

− Ensimmäisessä erässä meitä piti pystyssä onni ja Irving. Jollain matematiikalla Ässät laukoi neljä tolppaa avauserään, Tuokkola hymähti.

Ässien valmentaja Jyrki Aho oli odotetun pettynyt suojattiensa esitykseen.

− Tällainen peli on jääkiekko. Kun et käytä omia paikkojasi ja olet vähän tyhmä, niin se kertoo tuloksen. Avauserässä oltiin mukana, mutta sitten oltiin hölmöjä KooKoon maalissa. Toisessa erässä tuli kaverille hupsis- maali ja kolmas erä miekkailtiin tasaisesti. Peli aaltoili voimakkaasti. Muutamasta sentistä oli kiinni, ettei saatu voittomaalissa syöttöä katki ja purettua, Aho kertoi.

Ahon joulumieli oli kadoksissa pettymyksen myötä.

− Kyllä sen kaverin kolmannen maalin jälkeen tiesi miten ottelussa käy. Epätoivoisesti yritettiin hyökätä. Pakko oli jotain yrittää, ei viitsinyt valkoista lippuakaan heiluttaa. Mutta hyvää joulua vaan kaikille, meillä ei ole ihan mikään tonttulakkifiilis. Vähän sellainen fiilis, että poltetaan se tonttulakki, Jyrki Aho ärisi.

KooKoon valmentaja Tuomas Tuokkola sen sijaan myhäili omiensa suorituksen jälkeen.

− Aika tyytyväinen täytyy olla. Molemmilla oli omat hetkensä, joka teki pelistä hankalan. Alussa fokus katosi, mutta löydettiin se ja päästiin voittajina pois. Jarkko Maliselle tuli tärkeä onnistuminen ottelun voittomaalin muodossa, Tuokkola tiivisti ytimekkäästi.

Tiistainakin voi tapella

Muiden tapahtumien lisäksi nähtiin tappelu, kun KooKoon Ossi-Petteri Grönholm ja Ässien Simon Suoranta laskivat hanskat toisen erän alkupuolella. Vääntö oli tasainen, ja siitä oli vaikea leipoa voittajaa.

− Tilannetta edelsi puhdas taklaus ja Ässät lähti siihen sitten vastaamaan. Ei siinä mitään sen kummempaa, Tuomas Tuokkola sanoi.

Ässäluotsi Aho oli melko neutraalilla mielellä nujakasta. Pelaajakato oli Ahon huolenaihe.

− Hyvä, että välillä nujutaan, mutta siinä kärsii koko joukkue. Tilanteesta seurasi alivoima. Sitten vielä myöhemmin yksi pelaaja loukkaantuu ja lopussa vielä sentteri ulos, niin kyllä penkillä oli pelaajakato, Aho kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo