Kärpät vei Hakametsän puolustustaistelun – "Tämmöistä tämä SM-liiga on"

Humaloja ratkaisi ottelun Kärpille.
Hakametsän illassa ei maaleilla juhlittu. Tiukan taistelun jälkeen Kärpät kukisti Ilveksen luvuin 2–1 ja paranteli asemiaan sarjataulukossa. Ilves-luotsi Karri Kivi ei ota vielä paineita jatkopaikasta, vaikka pelit eivät ole viime aikoina sujuneet.

Ilves ja Kärpät pelasivat tarkkaa peliä, eikä kumpikaan joukkue juuri maaleilla tai edes laukauksilla juhlinut. Kärppien maalia vartioineelle Jussi Rynnäkselle ei kertynyt ensimmäisessä erässä ollenkaan torjuntoja. Toisessa päädyssä Antti Lehtonen oli kiekon edessä kahdesti, ja yksi kiekko löysi tiensä Lehtosen taaksekin.

− Ensimmäinen erä helvetin hyvä. Laukaukset jäi vähän piippuun, mutta niin ne jäi kyllä vastustajaltakin, Kai Suikkanen kommentoi pelin jälkeen.

Kärppien johtomaali syntyi avauserän loppupuolella kahden miehen ylivoimalla. Oululaisten kultakypärä Mika Pyörälä upotti Ilves-puolustajasta maalin edustalle kimmonneen kiekon ohi Lehtosen. Toisessa erässä tilanteita syntyi ensimmäistä erää enemmän, mutta puolustajat urakoivat kiekot täpäristä tilanteista kauas omasta maalista.

− Tämä oli vähän erilainen peli. Tosi tarkkaa. En muistanutkaan, että tämmöisiäkin pelejä on, Karri Kivi sanaili.

− Tämmöistä tämä jääkiekon SM-liiga vain nykypäivänä pääsääntöisesti on. Jokainen joukkue puolustaa viidellä. Keskialueen trappeja on todella vaikeaa rikkoa, Suikkanen pohti.

Ottelun tasoitusosuma nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Tapio Laakso ohjasi Teemu Aallon viivakudin verkkoon.

Nukahduksella kova hinta

Päätöserässä Ilves oli lähellä siirtyä ottelussa johtoon, mutta Aallon tiukka veto kilahti ylärimassa. Vain hieman myöhemmin Kärpät rokotti Ilvestä nukahduksesta, kun Miska Humaloja pääsi viemään oululaiset johtoon. Osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

− Yksi nukahdus maksoi tänään pisteet. Ei hyvä, Kivi harmitteli.

Kärpillä oli ennen torstai-iltaa seitsemän vierasvoittoa. Siksi pisteiden ryövääminen Ilvekseltä Hakametsässä tuntui erityisen hyvältä.

− Nämä ovat älyttömän arvokkaat pisteet. Vierasvoittoja ei ole ihan liikaa tullut, joten kyllä nämä pisteet aina makialta maistuvat, Suikkanen sanoi.

Ei huolta jatkosta

Ilves pyristelee loukkaantumissumassa, mutta Kivi ei halua piiloutua sairastapausten ja loukkaantumisten taakse. Vaikka varsinkin kotiotteluissa on ollut vaikeaa, Kivi ei ole vielä huolissaan pudotuspelipaikan puolesta. Ilves on vain kahden pisteen päässä kymmenennestä sijasta.

− Eroa pudotuspeleihinhän on vain muutama piste, joten loppuun asti tämä on sitä ratiritirallaa, Kivi sanoi.

Usko nuoreen joukkueeseen on Ilveksessä kova.

− Joukkue pystyy kyllä ottamaan pudotuspelipaikan. Tietysti tässä on tietyillä äijillä vieteri vähän kireällä, kun tavaraa niskaan tulee samoille pelaajille.

Liigajoukkue on saanut apuja A-nuorista. Torstaina mukana olivat Henry Mäntylä, Joona Ikonen ja Topias Haapanen. Nuorien hyvät otteet ovat olleet Kivelle yllätys.

− Totta kai tiesin, että nuoret tulevat hyvin tuuraamaan, mutta se, että ovat tulleet noin pirteällä ilmeellä, niin se on ollut yllätys.

− Nuo nuoret äijät eivät ole pelanneet koko kaudella Liigaa. Mutta eihän kukaan heitä sen takia kentällä erottanut muista. Miten pystyinkin kaivamaan posia tämän pelin jälkeen?