"Herätys KooKoo" - TPS jälleen KooKoota etevämpi

Eric Perrin oli heti paluuottelussaan TPS:n avainpelaajia.
Turussa nähtiin pääosin yksipuolinen kiekkonäytelmä. KooKoo ei kyennyt vastaamaan TPS:n lataukseen ja jo ottelun avaushetket antoivat suunnan loppuillalle.

KooKoo ei ollut ennen illan ottelua voittanut TPS:sää kuluvalla kaudella vielä kertaakaan. Torstainen kamppailu ei tuonut tähän tilastoon muutosta.

Ottelun avauserän kuvailu TPS:n luistelunäytöksenä ei olisi suuri vääryys. Tahmean jalan lisäksi kouvolalaisten ajoitukset olivat pahasti pielessä ja oman puolustusalueen harhasyöttöjä nähtiin useita.

Avauserän hahmo oli Eric Perrin. Puolitoista kuukautta sivussa ollut kanadalaishyökkääjä palasi TPS-kokoonpanoon ryminällä. Perrin loi ensimmäisessä vaihdossaan kolme maalipaikkaa, joista viimeinen tuotti myös tulosta Henrik Tallinderin tehdessä ottelun avausosuman.

Alexander Georgiev sai seurata ottelua rauhassa TPS-maalilta, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana hänelle ei tilastoitu ainoatakaan torjuntaa. Lopulta avauserässä torjuntoja kertyi Georgieville neljä kertaa vähemmän kuin hänen virkaveljelleen Samu Perhoselle, sillä KooKoo-vahti ehti kiekon tielle 12 kertaa, kun taas Georgievin vastaava luku jäi kolmeen.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli avauserän osalta vähäsanainen.

− Tepsi oli tänään äärettömän hyvä. He tulivat heti lähdössä päälle todella voimakkaasti ja fyysisesti. Ensimmäisestä erästä ei ole sen enempää kerrottavaa meidän osaltamme, sanoi Tuokkola.

Kun toinen joukkue on hitaammalla jalalla liikkeellä, luonnollisena jatkumona nähdään usein myös rangaistuksia. KooKoo ei tuonut tähän asiaan poikkeusta, vaan kouvolalaisryhmä sortui avauserässä jäähyilyyn. Tästä seuranneen ylivoiman TPS käytti lopulta hyväkseen Topi Taavitsaisen viedessä turkulaiset 2-0-johdossa erätauolle.

KooKoolta puuttui suoraviivaisuus

Kouvolalaispukukopissa taiottiin ensimmäisen erätauon aikana esiin aivan erinäköinen KooKoo. Kouvolalaisjoukkueella oli kuitenkin suoraviivaisuutensa, tai lähinnä sen puutteen, kanssa ongelmia. Kiekko pyöri TPS-päädyssä mallikkaasti, mutta tietynlainen röyhkeys ja niin sanottu viimeinen oikea ratkaisu jäi kuitenkin puuttumaan.

Kotijoukkueella suoraviivaisuutta taas löytyi vieraidenkin edestä. Malliesimerkin tästä antoi Ilkka Pikkarainen, joka laukoi kiekon KooKoo-maaliin suoraan Jonne Virtasen aloitusvoitosta.

− Toisen erän alku oli sellainen, missä KooKoo lähti viemään peliä. 3–0-maali oli aika ratkaiseva, totesi TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Erän eriskummallisin hetki koettiin Samu Perhosen erikoisen ratkaisun seurauksena. KooKoo-veskari syötti kiekon oman maalinsa kulmalta suoraan TPS-hyökkääjälle. Tästä seuranneet kaksi maalipaikkaa Perhonen kuitenkin selvitti torjunnoilla, joista jopa Dominkik Hasek olisi ylpeä.

Turkulaisilla oli myös kosolti onnea matkassaan. TPS:n pelatessa toisen erän lopulla ylivoimaa, otti Erik Thorellin laukaus kimmokkeen KooKoo-maalinedustalta sillä seurauksella, että turkulaiset siirtyivät 4–0-johtoon.

Kolmas erä oli lopulta kosmetiikkaa, sillä KooKoo ei saanut kiriään kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Ilkka Heikkisen osuma vei turkulaiset jo 5-0-johtoon.

Eero Savilahti toi viimeisen minuutin kavennusosumallaan hieman lohtua kouvolalaisryhmään, mutta se lohtu oli lopulta laiha.

"Mikä teitä vaivaa?"

Kotijoukkueen päävalmentaja oli pelin jälkeen hyvällä mielellä. TPS:n esitys oli vakuuttava ja otteluun valmistautuminen oli mennyt nappiin.

− Meillä oli kova lataus peliin. Tasapainoinen suoritus 60 minuutin ajan. Huono asia oli se, että nukahdettiin lopussa. Alexilla [Georgiev] oli nollapeli lähellä, mutta se jäi nyt pelaamatta. Tyytyväisiä olemme kuitenkin tämän illan ilmeeseen, ynnäsi Selin.

KooKoo-käskijä Tuokkola näki back-to-back-otteluiden tuoman haasteen liian suureksi tämän illan osalta.

− Me emme olleet tänään valmiita taistelemaan tämän pelin voitosta, aloitti Tuokkola.

− Valmistautuminen on pienistä asioista kiinni. Meillä oli eilen kova vääntö Jukureita vastaan ja katkera tappio tuloksena. [Josh] Greenkin loukkantui. Siinä saattoi tulla meille niin monta takaiskua samaan aikaan, että tänään vain ladattauduttu. Luvattomasti parempi vahva joukkue vei tänään voiton, päätti Tuokkola.

Turkulaisyleisön seassa nähtiin viiden miehen KooKoo-kannattajakeskittymä. He tarjosivat osaltaan ottelutapahtumaan lisäarvoa kannustuksillaan.

TPS:n siirtyessä 4-0-johtoon kuului kannattajien suusta äänekkäitä "Herätys KooKoo"-huutoja. Pelin ollessa jo 5-0 muuttui kannustus kyselevämpään suuntaan "Mikä teitä vaivaa?"-huudoilla.