Tulikuuma Kanninen katkoi SaiPan selkärangan − Ruusu jälleen nollapeliin

LIIGA / Raportti
Kanninen tuuletti kauden kuudetta ja seitsemättä osumaansa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Lukuisten loukkaantumisten sävyttämä lappeenrantalaisryhmä saapui Jyväskylään vain kymmenen hyökkääjän voimin. Kun myös puolustuksesta oli käytännössä kaksi kärkiparia poissa, ei ennakkosuosikista ollut epäselvyyttä.

JYPin kannalta kysymysmerkiksi muodostui vain se, että kuinka hyvin JYP onnistuu latautumaan otteluun. Vaikean alun jälkeen 3000-päinen yleisö todisti selkeää kotivoittoa.

Illan hahmona oli Henri Kanninen, joka iski tehot 2+1.

Avauserä kiekollisen epävarmuuden juhlaa

SaiPan vajaa kokoonpano näkyi siinä, että vieraat pyrkivät jatkuvasti hidastamaan tempoa energian säästämiseksi. JYP painotti näissä tilanteissa syöttösuuntien tukkimista ilman aktiivista karvauspeliä, mikä torpedoi lappeenrantalaisten hyökkäyspeliä tehokkaasti.

Tästä huolimatta SaiPa loi erän vaarallisimmat paikat, sillä JYPin hyökkäyksiinlähdöt olivat heikkolaatuisia. Keltapaidat pääsivät lukuisia kertoja kiinni kiekkoon hyökkäysalueellaan, ja lähimmäksi maalintekoa pääsi tolppaan laukonut Markus Kojo.

Täysin ilman maalipaikkoja JYP ei jäänyt. Lukuisat keskialueelle pysähtyneet hyökkäykset avasivat JYPille ainakin yhden vaarallisen ylivoimahyökkäyksen, mutta tilanteesta ei maalia syntynyt.

Toinen erä sai jyväskyläläisittäin unelma-alun, kun Kanninen paukutti komeasti ylänurkkaan ylivoimalla. Tämä antoi isännille selkeän energiapiikin ja puolestaan lannisti sputnikeja. Maalin antaman energiapiikin turvin JYP alkoi päästä parempaan rytmiin ja voittamaan kaksinkamppailuja huomattavasti SaiPaa kovemmalla prosentilla.

Erän loppupuolella Curtis Hamiltonin maila osui Mikko Kuukkaa naamaan sillä seurauksella, että Kuukka joutui lähtemään koppiin. Tästä seuranneella ylivoimalla Kanninen väläytti tulista laukaustaan toistamiseen vieden jyväskyläläiset 2−0-johtoon.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä pahemmin SaiPan kone alkoi piiputtaa. Antton Mönkäreen johtama kolmosketju oli lappeenrantalaisten pienoinen valopilkku luoden pieniä vaaranhetkiä, mutta Markus Ruusu ei ollut ohitettavissa. 

Päätöserässä voittajasta ei epäselvyyttä

Päätöserässä voittajaa ei enää juuri tarvinnut jännätä. Kaksi maalia oli katkaissut SaiPan voitontoiveilta siivet, eikä JYPin puoleltakaan ihmeitä nähty.

Päätöserän suurimmaksi anniksi jäi Arttu Likolan uran ensimmäinen liigamaali. Markus Ruusu puolestaan onnistui pelaamaan ensimmäisen nollapelinsä JYPin riveissä.

Robert Rooban iskettyä vielä yhden osuman SaiPan verkkoon loppulukemat kirjattiin 4−0. Rooballe osuma oli tärkeä, sillä mies pelasi ensimmäisen liigaottelunsa sitten marraskuun. Mies oli pitkään sivussa aivotärähdyksen vuoksi.

Joukkueet jatkavat urakointiaan ensi viikolla. SaiPa isännöi torstaina Sportia, kun taas JYP matkaa perjantaina Ässien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo