Seitsemäs voitto putkeen: KalPa näpäytti mestarisuosikki Tapparaa

Santeri Lukalle kaksi tehopistettä.
KalPa nousi tasapisteisiin Liigaa johtavan Tapparan kanssa voittamalla tamperelaiset kotonaan lukemin 3-2. Jännitysnäytelmän tehokkaimmat olivat kaksi tehopistettä keränneet Santeri Lukka ja Jyri Junnila.

Vain kolme peliä varsinaisella peliajalla tällä kaudella hävinnyt Tappara joutui lauantaina nöyrtymään vieraspelissä Kuopiossa. Kotijoukkue KalPa punnersi avauserässä kahden maalin johtoon, eikä säikähtänyt edes kolmannen erän väkevää Tappara-rynnistystä.

KalPan tehokkain oli Santeri Lukka (1+1), joka avasi kotijoukkueen maalihanat pelin kymmenennellä minuutilla. Lukka nousi salakavalasti maalinsuulle, josta hän napautti Jyri Junnilan laidasta jakaman syötön verkon perukoille. Kyseessä oli myös Joonas Lyytiseltä usein aiemmin nähty kuvio, jolle vastustajat eivät tunnu löytävän pysäyttäjää.

Toisen maalin KalPa teki erän lopulla. Tapparan hidas hyökkäys tyssäsi KalPan trapiin, josta kuopiolaiset käynnistivät nopean suoran hyökkäyksen. Maalintekijäksi merkittiin Matias Myttynen, jonka laukaus painui vauhdista ylänurkkaan ohi Teemu Lassilan.

− Ei ole ollut tarkoitus pelata paskoja avauseriä aiemminkaan, mutta ihan normaalin kaavan mukaan menimme. Pysyimme paremmin kiekossa ja rytmitimme peliä paremmin, analysoi KalPa-valmentaja Anssi Laine ottelun jälkeen.

Tapparan kiri ei riittänyt

Toisessa erässä Tappara kavensi Teemu Nurmen ylivoimaosumalla, mutta KalPa siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon alle kaksi minuuttia myöhemmin.

Tapparan vahvin jakso tuli kolmannen erän alkupuolella. Tappara hyökkäsi aktiivisemmin ja sai aikaiseksi vielä yhden maalin. Hyvällä itseluottamuksella pelannut kotijoukkue piti kuitenkin Tapparan takanaan loppuun asti. KalPan maalilla asiallisesti pelanneelle Denis Godlalle merkittiin erässä yhdeksän torjuntaa, mikä oli lähes tuplasti kahden aiemman erän yhteismäärään (5) verrattuna.

− Pitää antaa kunnia ja krediitti myös vastustajalle. He johtavat sarjaa ja ovat pelanneet hienon syksyn. Ei voi olettaa, että hallitsee koko peliä, kiteytti Laine illan kohtaamista.

KalPa nousi voitollaan tasapisteisiin kärjessä olevan Tapparan kanssa. Tamperelaiset kohtaavat tulevana tiistaina Sportin. KalPa puolestaan metsästää kahdeksatta peräkkäistä voittoa Ässien vieraana Porissa.