Dufva johtaa lukkolaislegioonansa Raumalle

LIIGA / Ennakko
Lukko-taustaa on Jukureiden pelaajista yhdeksällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Rauman Lukko saa tänään vastaansa mielenkiintoisen vierailijan, kun liiganousija Mikkelin Jukurit saapuu ensimmäistä kertaa liigastatuksen omaavana joukkueena Raumalle.

Kauden alussa ei moni osannut kuvitella, että asetelma voisi Lukon ja Jukureiden ensimmäisessä Raumalle pelattavassa ottelussa olla sellainen kuin se nyt on. Tilanne on kaikkiin ennakkoarvioihin peilaten täysin nurinkurinen.

Karu totuus on se, että Lukko on sarjataulukon perällä ja on kriisiseuran maineessa. Peräti 13 ottelua varsinaisella peliajalla hävinneet raumalaiset kyntävät syvällä ja päävalmentaja Juha Vuoren asemaa penkin päässä on arvosteltu voimakkaasti. Toistaiseksi hän nauttii kuitenkin Lukon hallituksen luottamusta.

Selvää on, että kovin kauan ei sama trendi voi jatkua. Viiden ottelun tappioputkessa ennen eilistä voittoa seilanneet raumalaiset ovat saaneet sairastuvan lähes tyhjäksi ja silti voittoja ei juuri tule.

Maalipaikkoja Lukolla on aivan riittävästi tekemään voittoon tarvittavat osumat, mutta moni pelaaja tuskailee tolppien väliin osumisen kanssa. Keskiviikon SaiPa-ottelussa paluun kaukaloon tehnyt Aleksi Saarela ei ole vieläkään osunut kertaakaan tämän kauden aikana Liigassa.

Maalinteon lisäksi ongelmana ovat isot jäähymäärät ja varsinkin ylipelaamisen aiheuttamat hyökkäyspään rangaistukset. Jatkuva alivoimapeli on syönyt kärkipelaajien voimavaroja pelin aikana.

Mikkelissä menee lujaa

Jukureiden aloitus on ollut lähtökohdat huomioiden erinomainen. Kiekkobuumista on otettu irti kaikki mahdollinen ja kaiken lisäksi pistepussi on karttunut mukavaan tahtiin. Jukurit keikkuu sarjataulukossa viidentenä.

Vaikka alkukauden sensaatio Henrik Koivisto onkin hiipunut syksyn vaihtuessa talveksi, on esiin astunut uusia sankareita. Erityisesti Turo Asplundin johtama kentällinen on kunnostautunut otteluiden kääntäjinä. Asplundin laidoilla viilettävät Miika Roine ja Janne Ritamäki ovat täydentäneet ketjun mainiosti.

Tarvittavien osumien tekemisen lisäksi mikkeliläisten puolustus on ollut betonia. Ensiluokkaisille maalintekopaikoille pääseminen on äärimmäisen vaikeaa ja Sami Rajaniemi on hoitanut Jukuri-maalilla loput.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Piti olla Lukon varmimpia pistelinkoja, mutta maalisarake on edelleen tyhjä. Syöttöjäkin tullut vain kaksi. Olisi jo korkea aika osua.

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Tuli Lukosta täksi kaudeksi Mikkeliin ja on yksi joukkueensa tärkeimpiä palasia. Laukoi ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen suoria sanoja Lukko-johdon toiminnasta menneellä kaudella. Hyvä paikka näpäyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon leveys ei riitä
Lukko voitti perjantaina vieraskentällä Pelicansin, mutta yksi voitto ei käännä vielä raumalaisten kurssia. Lukon pelaajamateriaali on kapea, avainhyökkääjien peliajat nousevat yli 20 minuutin, joka näkyy perättäisten päivien otteluissa. Paremmalla levolla otteluun pääsevä Jukurit nappaa pisteet matkaansa kotipeliensä kanssa tuskailleen Lukon edestä.
1
2 3