Greenin joutsenlaulu päättyi KooKoon voittoon – hyökkääjälle kuudeskymmenes liigamaali

Green pääsi tuulettamaan juhlaillassaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
KooKoo pelasi maanantaina kauden viimeisen kamppailunsa, kun HPK kaatui maalein 6-3. Tunteikkaassa ottelussa tehoille pääsivät niin konkarit kuin seuran omat junioritkin.

Vaikka maanantaisella kamppailulla ei ollut merkitystä kummankaan joukkueen sijoituksen kannalta, tapahtumia ei Kouvolan illassa puuttunut. Osumia nähtiin peräti kymmenen, ja voittajaa jännitettiin loppuminuuteille saakka.

Ottelu oli KooKoon kärkipelaajien näytöstä. Viimeisen ottelunsa KooKoossa − ja mahdollisesti koko urallaan − pelannut Josh Green väänsi maalin edessä ja vastasi joukkueensa avausosumasta. Kultakypärä Juha-Pekka Haataja puolestaan väläytteli yksilötaitojaan kahden maalin muodossa.

Kumpikin joukkue taisteli voitosta, mutta etenkin isäntien otteista näkyi, ettei joukkueella ole mitään hävittävää. KooKoo sortui paikoin pahoihin puolustusvirheisiin, mutta rohkea hyökkäyspeli takasi lopulta kolme pistettä.

Ottelun avausmaalista kuitenkin vastasi HPK. Eero Savilahden istuessa kaksiminuuttistaan Janne Lahti ohjasi Matias Porselandin viivavedon maaliin ohi Leland Irvingin.

KooKoo kuitenkin piristyi takaiskun jälkeen. Etenkin Greenin johtama ketju pyöritti peliä väkevästi vierasjoukkueen alueella, ja puolustajan tontille siirretty Jan-Mikael Juutilainen hoiti roolinsa hyvin.

Kotijoukkueen tuuletukset olivat erän lopussa entistäkin riemukkaampia, kun Green tasoitti ottelun 1−1:een. Osuma oli hyökkääjän kuudeskymmenes Liigassa.

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus

KooKoo-kapteenin onnistuminen innosti myös Haatajaa, sillä toisen erän alku oli pelkkää oululaisen näytöstä. Ensin hyökkääjä vei joukkueensa johtoon ja vain neljä minuuttia myöhemmin Haataja veivasi kiekon upean yksilösuorituksen jälkeen toistamiseen maaliin.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Otto Paajanen kavensi lukemat pian läpiajon tuloksena 2−3:een. Erän loppuhetkillä KooKoo-puolustus oli jälleen kuutamolla, ja Teemu Turunen pääsi tasoittamaan ottelun helpohkosti.

Hämeenlinnalaiset hyödynsivät altavastaajan asemassa olleen kotijoukkueen heikot hetket tehokkaasti. Vierasjoukkue taisteli pisteistä loppuun asti, mutta isäntien ennakkoluuloton hyökkäyspeli oli lopulta väsyneelle joukkueelle liikaa.

Kolmannessa erässä konkareiden lisäksi myös kouvolalaisseuran omat kasvatit nousivat valokeilaan. 4−3-osuma oli 18-vuotiaan Olli Korhosen toinen onnistuminen Liigassa, ja vuonna 2000 syntynyt Santeri Salmela nappasi liigauransa kolmannen tehopisteen.

KooKoon taistelua voitosta jatkoi Robin Jacobssonin napakasta avaussyötöstä Emil Larmin harhauttamaan päässyt Mikko Virtanen.

Hämeenlinnalaiset tulivat vielä maalin päähän erinomaisen ylivoimansa seurauksena, mutta Eero Somervuoren osuma ei joukkueelle pisteitä taannut. KooKoon Toni Hyvärinen siirsi kiekon tyhjään maaliin ja joukkueensa kolmen pisteen turvin kohti kesälomaa.