Kallion maalit liian kova pala Ässille - "Rentous ja nautinto puuttuivat"

LIIGA / Raportti
Tomi Kallio oli läpi ottelun tapahtumien keskipisteessä.
Kuva © Timo Savela
Ässät ja TPS paketoivat runkosarjansa kuuden ja puolen tuhannen ihmisen edessä. Itse ottelu oli tasaväkistä vääntöä ja taistoa, mutta lopulta TPS oli konkareidensa verran vierasjoukkuetta parempi.

Illan kohtaamisen panoksia ja ottelun merkitystä oli hypetetty siinä määrin, että odotusarvo illan ottelua kohtaan hipoi taivaita ennen kuin kiekko oli edes ehtinyt tippua jäähän.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä. Ässät oli hienoisesti aktiivisempi osapuoli, kun taas TPS pelasi hieman säästeliäämmin.

Erik Thorellin avausosuma silminnähden lamaannutti vierasjoukkueen peliä. Porilaisjoukkueen kaksinkamppailuvoima muuttui radikaalisti ja TPS alkoi löytää suoria väyliä oman maalinsa takaa jopa Ässät-maalille saakka.

Patrik Virta tarjoili vielä entistä suurempaa sókkihoitoa toisen erän alun osumalllaan. Maalissa korostui Ässien pehmeys kaksinkamppailuissa. Porilaispuolustaja jäi odottamaan pitkän kiekon vihellystä, kun taas Palloseuran Timi Lahtinen puski härän lailla päätykiekon perään. Lopputulemana kaaos Andreas Bernardin maalilla ja lopulta 2-0 osuma.

Ässät sai kuparisensa rikki toisen erän kymmenennellä minuutilla. TPS-päädyn aloituksen jäljiltä kiekko pomppi Niko Ojamäen lapaan ja Ässät oli yhtäkkiä mukana pelissä.

Pelikello ei ehtinyt vanheta kolmea minuuttia enempää, kun Ässät iski jälleen hyökkäyspään aloituksesta. Juho Tommilan unelmalaukaus painui TPS-maalin yläkulmaan vahvan maskipelaamisen saattelemana.

Ässät sai tasoitusosumasta entistä enemmän energiaa ja avauserän roolit kääntyivät päälaelleen. Tomi Kallion viedessä TPS:n uudelleen johtoon Ässien hyvä ilme katosi yhtä nopeasti, kuin se oli alkanutkin.

– Pelaamisessamme näkyi tietynlainen paine ja rentous sekä nautinto puuttuivat. Oli aika väkinäistä pelaamista. Se näkyy hyvin sellaisessa tilanteessa, että ollaan 2-0 tappiolla, päästään tasoihin ja energiaa riittää. Sitten tuli yksi osuma vastaan ja energia yhtäkkiä loppui. Siinä on hyvä kasvun paikka, sanoi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho.

Tomi Kallion viedessä 100:lla liigamaalillaan TPS:n uudelleen kahden maalin johtoon kolmannessa erässä alkoivat tahdit ottelun lopulle olla lyödyt.

Valmentajat jakoivat kunniaa myös vastustajilleen

Ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden alkua saatiin odotella tovi, sillä Jyrki Ahon valmennusryhmän pelaajilleen antama palaute otti oman aikansa. Saavuttuaan lehdistötilaisuuteen Aho jakoi kunniaa vastustajilleen, sekä ennakoi tulevaa.

– Pitää ensinnäkin onnitella TPS:ää kakkossijasta, sekä tietenkin myös Pelicansia kuudennesta sijasta, aloittaa Aho.

– Ne tietyt jutut, mitkä meillä on ollut haasteina, niin vaivasivat meitä jälleen. Niistä tuolla (pukukopissa) keskusteltiin, sillä niistä halutaan eroon. Menemme me kuitenkin säälipleijareihin. Sehän on mielettömän hieno kokemus, sillä se on itsellenikin ensi kerta, totesi Aho.

TPS:n Ari-Pekka Selin oli ottelun jälkeisissä sanoissaan ytimekäs.

– Olen erityisen ylpeä joukkueen esityksistä runkosarjassa. 60 peliin 114 pistettä ja ansaittu kakkossija. Koko ajan oli paine päällä, sillä KalPan ja JYPin kanssa kamppailtiin tiukasti, sanoi Selin.

Vaikka Ässät ei lopulta suoraa puolivälieräpaikkaa saavuttanutkaan, niin yksi kauden tavoitteista täyttyi tästä huolimatta.

– Isossa kuvassa joukkueemme tavoite oli 93 pistettä. Emme sitä tavoitetta saavuttaneet, mutta saavutimme siitä seuraavan eli selvisimme kahdeksan parhaan joukkoon. Tietysti harmittaa, ettemme selvinneet kuuden joukkoon, mutta nyt ollaan seitsemänsiä, päätti Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo