Kultajuhlista kukoksi tunkiolle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Fantastinen kausi toi lopulta maajoukkuekutsun. JYPin mukana aina kultaan saakka takalinjoilla puolustaneen Yohann Auvitun kehityskaari on ollut Suomessa huikea. Seuraava haaste löytyy Ranskan takalinjoilta. Mies odottelikin kisojen alla jo tosipelien alkua.

Vastuu sen kuin kasvaa. Jos JYPissä rooli oli nuorella puolustajalla vielä kohtuullinen, odottaa Ranskan maajoukkueessa jyväskyläläistyneelle ranskalaiselle valtaisa pala kakkua haukattavaksi. Se ei tunnu kuitenkaan Auvitua häiritsevän – päinvastoin. Mies suorastaan pursusi intoa kisojen alla.

– Olen erittäin innoissani tällä hetkellä, vaikka pelasimmekin juuri ennen harjoituspelejä vaikean kamppailun Latviaa vastaan. Täällä ainoa tavoitteemme on säilyttää paikkamme A-sarjassa, joten siitä lähdetään innokkaasti pelaamaan.

Ranska lähtee kisoihin odotetusti varsin kapealla materiaalilla. Kärkiosaaminen on maalla jo hyvää tasoa, mutta alemmat kentät ovat vielä kamalaa kuraa. Auvitu myönskin suoraan, ettei joukkue nimillä juuri juhli. Yllätystä on haettava muuta kautta.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa. Vaikka vielä pelkkiä pelaajalistoja vertaillessa jäämmekin hieman muista jälkeen, uskon työteliäisyytemme olevan meidän vahva ase näissä kisoissa, hyökkääjä pohti Ranskan mielenkiintoista ryhmää.


Yohann Auvitun seuraavat haasteet odottavat jo Ranskan paidassa.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Kultajuhlat seis

Kulunut kausi oli Jyväskylässä huikea. JYP nousi syksyn painajaisesta hiljalleen, ja oli keväällä liigan ylivoimaisesti paras joukkue. Myös Auvitun kausi hakee vertaistaan – ranskalainen nousi käytännössä täysin puskista hyväksi liigatason puolustajaksi. Se yllätti miehen itsensäkin.

– Kulunut kausi oli jotain ikimuistoista Jyväskylässä. Olimme sarjan paras joukkue, enkä varmasti koskaan unohda tuota kautta.

– En aluksi uskonut edes mahtuvani SM-liigaryhmään. Siinä mielessä vastuu ja kultamitali tuntuvat huikeilta jutuilta. Joukkueena alku ja syksy oli vaikea, mutta nousimme sitä koko ajan paremmiksi, mitä lähemmäs kevättä tultiin, Auvitu hehkutti.

Kauan ei kuitenkaan sopinut maajoukkuekutsun saanut puolustaja juhlia. Pakollisissa tilaisuuksissa käytiin, mutta sen jälkeen katseet kääntyivätkin jo "Les Bleusin" suuntaan.

– Lauantaina juhlin muun joukkueen mukana, mutta sen jälkeen on siirrytty jo takaisin. ”Back in business”, mies naurahtaa.

– Sain muutaman treenin alle ja pelasin juuri ennen kisoja harjoituspelin Latviaa vastaa. Täytyy myöntää, että se oli vaikea peli. Odotan jo kuitenkin innolla tulevaa ja perjantain avauspeliä. Silloin myös oma peli kulkee varmasti paremmin, puolustaja naureskeli paluutaan arkeen.

Jyväskylänranskalaista kiekko-osaamista

Kysyttäessä suurimpia eroja JYPin kurinalaisen pelin sekä Ranskan maajoukkueen välillä Auvitu joutuu tosissaan pohtimaan. Ero liigan ja kansainvälisen kiekon välillä erottuu kuitenkin selkeästi.

– Jääkiekko eroaa niin paljon SM-liigassa ja kansainvälisellä tasolla. Suomessa pelataan todella fyysistä ja nopeaa kiekkoa, kansainvälisellä tasolla peli on puolestaan huomattavasti enemmän taitokiekkoa.

Oma rooli tulemaan iso. Auvitu lupaa tuoda joukkueeseen myös hieman vivahteita SM-liigan tavasta pelata jääkiekkoa.

– Itse yritän tuoda ehkä hieman suomalaista kiekkotyyliä ja tapaa pelata joukkueen sisään, puolustaja naureskelee haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle