Kanada ei jättänyt Tanskalle mitään mahdollisuuksia

MAAJOUKKUE / Raportti
Kanada-Tanska -ottelussa kelpasi olla isäntäjoukkueen kannattaja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kisäisäntä Kanada käveli Tanskan yli välieriin 8-0-voitolla. Tanska roikkui vielä ensimmäisen erän jotenkin mukana, mutta päätöserässä juuteille ei näkynyt enää edes vaahterapaitojen perävaloja.

Kanadan ja Tanskan kohtaamisesta ei ennakkoon odotettu trilleriä, eikä se sitä ollutkaan. Vaikka Tanska roikkui jokseenkin perässä ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen, niin Kanada painoi vielä lisää kaasupoljinta toisessa erässä ja katosi tavoittamattomiin.

Kyse ei ottelussa ollut siitä, että Tanska olisi ollut huono, vaan siitä, että tasoero on juuri tuloksen mukainen. Vaikka juutit taistelivat sitkeästi alkulohkon otteluissa ja nappasivat pudotuspeleihin oikeuttavan määrän pisteitä, ei Kanada ollut enää kaadettavassa edes nappisuorituksella.

Tanska sai luotua muutamia tilanteita Kanadan päätyyn ja sen ylivoima oli ajoittain näyttävää, joskin tuloksetonta. Kanadan ylivoimaisesti parempi rutiini ja taitotaso olivat asioita, jotka ratkaisivat ottelun.

Vaahterapaidat onnistuivat laajalla rintamalla

Heti avauskiekon tiputtamisesta lähtien tasoero näkyi kentällä. Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia Kanada vei peliä miten tahtoi, mutta ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina erän puoliväliin saakka. Vaahterapaidoista Curtis Lazar laittoi kiekon maaliin, kun tanskalaisvahti Georg Sørensen oli jättänyt kiekonmentävän raon tolpan ja varusteidensa väliin.

Lisää vettä myllyyn laittoi vielä Sam Reinhart, joka laittoi joukkueensa 2-0-johtoon vajaa viisi minuuttia ennen ensimmäistä eräsummeria. Näissä numeroissa lähdettiin myös toiseen erään.

Tanska loi muutamia tilanteita toisen erän alussa ja ylivoimalla erän puolivälissä, mutta se ei niistä onnistunut. Sen sijaan kanadalaisista Crouse Lawson, Connor McDavid ja Lazar illan toisellaan laittoivat isänätäjoukkueen jo 5-0-johtoon ennen toista eräsummeria.

Päätöserä ei jättänyt enää paljoakaan jälkipolville kerrottavaa. Oikeastaan jo Kanadan 3-0-maalin jälkein pelailuksi mennyt kiekko-ottelu tarjosi vielä muutaman osuman, kun kanadalaisista päätöserässä osuivat vielä Nick Paul, Brayden Point ja Nick Ritchie.

Näin ollen Kanada jatkaa välieriin, jossa se kohtaa Slovakian. Tanska puolestaan pakkaa varusteensa ja suuntaa kotimatkalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle