Venäjälle pronssit avauserän maaleilla

MAAJOUKKUE / Raportti
Venäjä juhlii nuorten pronssimitaleita. Arkistokuva.
Nuorten MM-kisoissa kahden ikuisen kiistakumppanin välinen pronssiottelu päättyi Venäjän voittoon. Se iski jo avauserässä Kanadaa vastaan kaksi maalia pitäen asemansa loppuun asti. Andrei Vasiljevskin nolla särkyi viimeisessä erässä, mutta Venäjä vei lopulta himmeimmät mitalit maalein 2-1.

Venäjä aloitti pronssiottelun selvästi paremmin. Bo Horvatin istuessa jäähyllä se teki avausmaalin hieman onnekkaasti. Mihail Grigorenko yritti syöttää takatolpalle, mutta kiekko livahtikin Matt Dumban jalan kautta Kanadan maaliin.

Nikkarit piristyivät selvästi erän ensimmäisen mainoskatkon jälkeen, mutta vaikka Anthony Manthalla oli täysin vapaa tontti maalin edessä, hän ei onnistunut ohittamaan Andrei Vasiljevskia. Siitäkin huolimatta erän toisestakin maalista vastasi Venäjä, kun Eduard Gimatovin rannelaukaus yllätti Zach Fucalen.

Kanada sai hyvää painostusta erän lopulla, kun Venäjä sortui väärään vaihtoon. Jonathan Drouinin tolppalaukausta lähemmäksi Kanada ei kuitenkaan päässyt.

Toisen erän alku kului puolin ja toisin jäähyillessä. Pavel Butšnevitšin rikkomisesta olisi hyvin voinut viheltää Venäjälle rangaistuslaukauksen, mutta Aaron Ekblad selvisi kakkosella.

Toinen erä eteni maalittomana loppuun asti, vaikka huippupaikkoja oli molemmissa päädyissä. Vasilevski sai räpylänsä Reinhartin veljesten yhteistyön jälkeen Samin laukauksen eteen. Muuten erä ei tarjonnut hienouksia tai merkittäviä tapahtumia.

Kanada kavensi kolmannessa erässä, kun Josh Morrissey ohjasi luistimellaan Charles Hudonin syötön ohi Vasiljevskin. Kavennusmaali innosti valkopaitaista Kanadaa ja se painosti seuraavat minuutit. Venäjä sai jo kolmannen liian monta pelaajaa jäällä -rangaistuksensa ottelussa, mutta Kanada ei onnistunut ylivoimallaan.

Tapettuaan rangaistuksen Venäjä otti pelin paremmin haltuunsa, eikä Kanada päässyt vaarallisiin tilanteisiin edes siinä vaiheessa, kun Kanada otti Fucalen pois maaliltaan ja pelasi kuudella viittä vastaan.

Venäjälle nuorten MM-pronssi oli toinen peräkkäinen. Myös vuosi sitten neljänneksi jäänyt Kanada jäi edellisen kerran kahdesti peräkkäin ilman mitalia vuosina 1980 ja 1981. Silloin Kanadaa edusti pääosin yhdestä juniorijoukkueesta koottu ryhmä.